0

Л или Иванова няма да пее на откриването на пилона рекордьор с българското знаме на Роженските поляни.

Това обяви нейният екип в социалните мрежи, а по-късно го потвърди и пред „Телеграф“. Пиарът на звездата Николай Недеков отсече, че всичко е казано пределно ясно в съобщението и не може да коментира повече от това.

Отмяна

Във въпросното обръщение Лили Иванова пише: „Уважаеми почитатели, поради независещи от екипа ни и от организаторите причини, участието на Лили Иванова на 13 юли 2023 г. на Роженските поляни се отменя. Пожелаваме успех на Роженския събор 2023 г.! Очакваме срещите си с публиката на Лили Иванова на концертите от „Турне 2023“. Екип LI“.

От организаторите за издигането на пилона потвърдиха, че Лили няма да бъде на откриването. „Всичко друго продължава по план и откриване ще има на 13 юли“, обобщи Симеон Караколев, който каза, че информацията е конфиденциална и не може да я разпространява или да коментира.

Тон

Лили Иванова досега много ентусиазирано популяризираше идеята за пилона на Рожен. Зад инициативата застава и президентът. А след това се чуха слухове, че самият пилон може и да не се извиси съвсем законно. Започнаха проверки от съответните органи. Това породи разделения в обществото и явно примата на естрадата не иска да участва в подобни истории, коментират фенове из социалните мрежи. Повечето изразяват голямо разочарование, но има и такива, които злорадстват.

Пилонът рекордьор ще бъде и със знаме рекордьор, което е най-голямото българско. То е с размери 21 х 320 м, с площ 7000 кв.м и тегло от близо 1 тон. Конците за направата му тежат повече от 25 кг и са дълги над 35 км. Платът е специален, за парашути. Пилонът ще се издига на символичните 111 метра – по един за всеки хиляда квадратни километра от площта на страната. Това ще е флагът, поставен на най-висока надморска височина – 1430 м. Това е най-високото знаме на пилон в Европейския съюз.