0

Х оливудската актриса Анджелина Джоли ще играе главна роля в биографичния филм на режисьора Пабло Ларейн, посветен на оперната дива Мария Калас, съобщава Variety. Филмът ще се казва "Мария" и ще разказва за последните дни от живота на легендарната американска певица от гръцки произход.

"Отдавна мечтая да обединя двете си основни страсти – киното и операта. Да направиш това с Анджелина Джоли, изключително смела и любознателна актриса, е невероятна възможност и истински дар“, споделя Ларейн.

Сценарият ще бъде поверен на Стивън Найт (Peaky Blinders, Locke). Все още не е обявена начална дата за снимките, пише БГНЕС.

По-рано стана известно, че Джоли е подала насрещен иск за домашно насилие срещу бившия си съпруг Брад Пит като част от процедурата за продажбата на винарната. Адвокатите на актрисата казаха пред съда, че преговорите за продажбата на дела на знаменитости във винарната са се провалили, тъй като актьорът е поискал Джоли да подпише "споразумение за неразкриване на информация, което… ще й забрани да говори извън съда за физическото и емоционално насилие на Пит над нея и децата им.