0

М алко преди да се навършат шест години от смъртта на Димитър Цонев, дъщеря му Деси записа песен в негова памет заедно с група "Акага". 

Това съобщава самата тя във фейсбук: "Приятели, този уикенд заснехме нашата песен с "Акага", посветена на татко. Очаквайте скоро да я чуете и да видите клипа ни!". Пак от профила й в социалната мрежа се вижда, че част от клипа е сниман в Царево. 

Припомняме, че Димитър Цонев си отиде неочаквано на 23 август 2016 г. едва на 56 години след масивен инсулт. Освен Цонева, автор на песента е и басистът и вокалистът на група „Акага" Краси Куртев.

"Когато обичаш татко повече от всичко - правиш това !", обясни желанието си да почете баща си по този нетрадиционен начин наследницата на легендарния водещ, която се отказа от телевизията. Цонева, която не е известна като певица, за последно се изявяваше като репортека в предаването "На кафе", но напусна по собствено желание.

„Песента се казва „Завинаги“ и е за всички бащи. Краси също е загубил своя и затова, когато му предложих идеята да направим съвместен проект, се съгласи веднага. Скоро ще е готово напълно парчето и ще снимаме клипа, в който ще има кадри на тати", разказа пред „Галерия“ Деси Цонева.