0

П опулярният тв водещ Драгомир Драганов става пазач в цирка в детски спектакъл за 1 юни. Той се нарича „Днес може“ и в него участва и победителката от благотворителното издание на последния сезон на шоуто за имитации на NOVA “Като две капки вода“ Валентина Ванева от Пловдив. Тя спечели в дует със Софи Маринова и песен на Лили Иванова, а освен че ще пее, тя партнира на Драго и в скечовете.

Сладолед

„На 1 юни три деца решават да отидат на цирк, но пазачът ги посреща с думите, че няма да има представление. На него много му се яде сладолед, а те тъкмо са си купили, и разменя трите ледени лакомства срещу възможността сами да си направят цирк. Но те не са дошли сами и закачката идва от това, че не е възможно празникът на хлапетата да мине без цирково представление, защото под купола всеки ден е Ден на детето“, разказа пред „Телеграф“ Драго. Валентина е едно от трите деца, а другите две са наследниците на най-старата циркова фамилия в България – 7-о поколение артисти Валдемар – Лучия и Максимилиян Колеви. Общо 150 деца от вокални и танцови групи участват в програмата, сред тях „Джуниър бенд“ от Велико Търново, „Бон-бон“, „Веда джуниър“ и други. Повечето певци са победители от музикални конкурси по света и у нас.

Мустаци

За да изиграе пазача на цирка, Драганов си лепи мустаци. „За съжаление обаче лепилото за мустаци не ме лови, затова ги слагах с двойно самозалепващо се тиксо и от време на време ги подлепях, за да не падат. Снимахме в цирк „Колозеум“ и на манежа голяма атракция беше и уникалната кола на директора Момчил Колев от 1928 г. – той е голям почитател на ретро автомобилите и участва във всички паради. Два дни снимахме с режисьора Станислав Терзиев. Той и целият екип имат опит с детските програми, затова нямаше никакви проблеми – безупречна организация без никакви гафове“, доволен е водещият. По сценарий имало идея в един от кадрите да язди камила, но се отказали от варианта. „Възсядайки я, тя стана толкова рязко, че едва не изхвърчах. За да не падна, така здраво стиснах седлото, че получих рязко свиване на мускулите и три дни бях с мускулна треска. Помолих да сляза и се ограничих без рискове за живота“, добави Драго. „Днес може“ ще бъде излъчено по БНТ 1 на 1 юни от 19 ч.