0

П евицата Люси Дяковска ще се изяви като танцьорка в крепостта Царевец край Велико Търново. Тя ще е звезда в сюрреалистичната опера от Астор Пиацола „Мария от Буенос Айрес“. На 10 септември с нея ще бъде закрит летният оперен сезон „Сцена на вековете“. Постановката е на Пловдивската опера.

За публиката най-интересно ще бъде, че в главната роля на танцьорката на танго Мария ще бъде певицата и актрисата Люси Дяковска. Постановката е направена много зрелищно, разиграна е на няколко нива и на различни пластове драматургично и психологически. Това е бутиково заглавие, което публиката ще може да види на финала на тазгодишното издание на „Сцена на вековете“, разкри маестро Владимир Бошнаков.

На 29 август публиката ще види спектакъла на Варненската опера „Ромео и Жулиета“ от Гуно. Режисьор постановчик е австрийката Урсула Хорнер, която поставя основно в Македонската опера и балет. Маестро Владимир Бошнаков открехна завесата, че спектакълът е изнесен в Деня на мъртвите в Латинска Америка. Там в нетрадиционна обстановка е пренесена любовната история с нов прочит на отношенията между Монтеки и Капулети.