0

Н а реставриране на мебели се е отдала Кралицата на българския рок Милена Славова, разкри пред „Телеграф“ самата тя.

„От септември не знам какво ми стана, хвана ме тая мания – купувам стари мебели от антиквари и ги реставрирам. Влязох в няколко такива групи във Фейсбук и им показах снимки на това, което съм направила.

Много ме похвалиха, казаха, че си личи, че имам собствен стил, а на мен ми дойде отвътре – нито съм го учила, нито съм правила подобни опити преди“, разказа певицата. Новите си произведения на изкуството тя трупа в гаража и вече се чуди къде да слага следващите, затова обмисля какво да ги прави. „Всяко едно шкафче ми харесва и не искам да се разделя с него, но така рискувам да се зарина в мебели, а не мога да ги ползвам всичките едновременно“, добави звездата.

Бижута

Новата си страст тя може да превърне и в бизнес след време, и то заедно с дъщеря си Куини. „Тя много рисува. Учи в Националната гимназия за приложни изкуства, специалност „Металопластика“ – правят гривни, бижута. Това е много готино, защото после може и нещо съвместно да направим. Аз имам много идеи в тази посока и ако реши да го превърне в своя професия, мога да й помогна“, разказа за наследницата си певицата.

Нестандартно

Дъщеря й е и тази, която първа чува най-новите й музикални идеи. По простата причина, че като й хрумне нещо, го записва на телефона и праща на нейния Вайбър. Така се е родила и последната й песен „Бум“, която тя вече представи в ефира на NOVA, а до дни ще излезе във всички интернет платформи с клип. „Весело парче, което носи настроение, запеваемо и лесно смилаемо e. Иронично е и отразява действителността. Много бързо стана – бях си вкъщи, когато ми дойдоха едновременно и музиката, и текстът. Имаше къде да го запиша, че често се случва да няма, като оня ден - измислих нещо готино и тъкмо да го пратя на детето, ми звъннаха и всичко отиде на кино“, споделя Милена. Записът е осъществен в „София фешън студио“, а там е заснет след това и видеоклипът. „Много е нестандартен. Участват музикантите от моя бенд. Няма физиономии – редуват се близки кадри на изпълненията кой на каквото свири, части от телата им – крака, ръце, моята уста как пея. Само барабанистът се вижда цял. Има кадри и от репетиционната.

Но съм доволна – получи се точно както си го представях“, допълва Славова. Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ от миналогодишната сесия и певицата смята, че това е много готина кауза да се подпомага създаването на нова българска музика. Тя е сключила и договор с фирма за дигиталната дистрибуция, за да може парчето да се слуша легално навсякъде.

Рекорд

Милена Славова сподели пред „Телеграф“ и за интересна своя среща наскоро. “Обади ми се един младеж да му подпиша втората ми грамофонна плоча „Ха-ха“. Направихме си среща, на която и ти присъства, и ми каза, че е колекционер и е дал 500 лв. за винила. Направо неудобно ми стана, защото това са си пари. Но пак е доволен, че я взел по-евтино, тъй като ми показа други сайтове, в които я продават за много повече – в един македонски сайт я имаше за 1000 долара, в друг - за 680 евро. От мои приятели в бранша знам, че това е най-скъпата българска плоча, тъй като е произведена в изключително малък тираж. А всъщност аз издадох албума „Ха-ха“ първо на касетка през 1991 г. Няколко години по-късно от „Балкантон“ ми се обадиха да ме питат дали искам да го произведат и на плоча. Нямах нищо против. Отидох да им занеса да си прехвърлят мастера, но нито някой нещо ми плати, нито ми казаха какъв тираж е. В интерес на истината аз самата нямам нито едно копие от нея“, разказа звездата.

Ягоди

В петък, 24 февруари, Милена Славова отпразнува рождения си ден само с най-близките приятели в домашна обстановка. „Всяка година правя една и съща торта със смокини, че моите хора страшно много я харесват. Но сега реших да разнообразя и да направя шоколадово суфле. Моя приятелка намери рецептата и ми я даде, та за първи път ще я пробвам. Тя е със сладолед, ягоди и мента“, издаде певицата. В събота вечер пък го отбелязала и със своите почитатели на участие в столичен клуб, като им изпълнила любимите им песни заедно с най-новите композиции. Рок кралицата готви и нов албум до края на годината, остават й още няколко песни, за да го завърши. Ще има голям концерт в Лондон на 29 април, стяга турне, има и няколко покани да пее на мотосъбори, а през лятото ще си е в апартамента край морето.

Първата й китара от ЦУМ

В пети клас Милена убеждава майка си да й купи китара от ЦУМ и започва да свири по слух песни, които чува от по-големите си приятели. Толкова е щастлива, че не спира да свири по екскурзии, купони. Тогава вече е направила първите си стъпки по котешката пътечка като манекен и използва сцената освен като модел и като изпълнител, но просто за удоволствие. Така, докато си тананика на една от програмите, я чува Богдан Томов, който по онова време търси две момичета за трио. „Казал за мен на Киро Мъглата, продуцента на братя Аргирови. Обажда ми се той, кани ме в БНР с молба да изпея някоя българска песен. Имаше една „Обич моя“, балада. Пуска ми я, аз пея със слушалки, притеснявам се, не се получава нещо. Каза ми, че отива да пуши, и я пусна да се повтаря. Аз не го виждам зад стъклото и се отпуснах, пея. Но той записва, хитрец. Извика ме, пусна ми записа. Не се познах! Щях да припадна“. Останалото вече е история.

Паднала от мотора на сцената

Още в пети клас се качва на „Верховина“, в 8-и клас го заменя за „Балкан“, който използва за офроуд по нивите със своя приятелка. Винаги е харесвала „гаменски“ мотори. Въпреки детския си опит никой от приятелите й не се наема да я учи. Записва се на курс и само за месец и половина вече е професионалист. Купува си първия личен мотор още преди да изкара книжка. Кара го със 180 и се чувства като истински ангел от ада. Когато придобива увереност, дори използва мотори при сценичните си изяви. Така, докато представя албума си „Скандалът“ в Пловдив, решава да излезе с мотора си, но става гаф. „Качвам се, давам газ, светват лампите, бендът засвирва, слизам от мотора и запявам. Тогава ходех с едни ботуши, яки. Опитвам да паля мотора в Летния театър, с лявата ръка държа микрофона. Нищо не става, пълна тъмнина! Групата засвирва, светват лампите. Тръгвам да слизам, но ботушът ми се закачи някъде по мотора. Започвам да пея, но падам на сцената пред всички. От кискане не успях да изкарам парчето. Но публиката много се смя и забавлява“, спомня си Славова.