0

Н ай-красивата омъжена жена във Вселената Елеонора Манчева раздава кредити в банка. Синеоката красавица става популярна, след като през 2006 г. печели конкурса „Мисис България“. По това време тя е омъжена за футболния национал Владо Манчев, а двамата са една от най-обичаните звездни двойки. Няма място, на което да останат незабелязани.

Втори живот

Днес Нора живее втори живот далеч от светлините на прожекторите. Денят й не е пълен с фотосесии, а с оценки за банкови кредити. „ Дните ми са изключително натоварени и динамични. За да се справя с всичко, от мен се изисква да съм много организирана, целеустремена и гъвкава. Въпреки натовареното ми всекидневие удовлетворението, което изпитвам в края на работния си ден, е нещото, което ми дава сили и стимул да продължавам всеки следващ ден да съм още по-дейна и успешна в това, което правя“, споделя тя пред “Телеграф“.

Вече 5 години миската работи в една от най-големите банки в страната като експерт по кредитиране. Преминаването от сферата на модата в тази на банкирането става съвсем естествено. Красавицата е дългогодишен клиент на банката, в която и в момента работи. Спомня си, че присъствала на разговор в банката, който дълбоко я заинтригувал. „След този разговор получих покана да стана част от екипа на банката, в която работя в момента, и така вече 5 години. Мина като миг, но съм щастлива от това, което правя“. В лицето на колегите си срещнах много добри хора и приятели”, споделя Елеонора. И добавя, че работата й в банката е нещо много повече: „Усещам, че това е нещо, с което съм искала винаги да се занимавам. Харесвам работата си и затова не ми трябваше много време, за да разбера, че това е за мен и мога да съм много успешна.” Всъщност решението на Елеонора Манчева не е изненада за онези, които наистина я познават, тъй като тя има завършено икономическо образование.

Уроци

Хубавицата споделя, че харесва живота си повече от всякога. „Житейските уроци, които учим, предизвикателствата, пред които ни поставя съдбата, са полезни за личностното и духовно израстване на всеки един от нас. Благодарна съм за всичко, което имам и всичко, което постигам. Срещнах нови хора в живота си, от които се уча и респективно и те се учат от мен”, с вълнение обяснява носителката на титлата „Мисис България“. Макар и далеч от звездния си статус, Нора споделя, че няма никаква носталгия по миналото си и вярва, че най-доброто за нея тепърва предстои.

Корона

Известността при Елеонора не е търсена, тя идва съвсем естествено. “Бях за кратко модел в една от най-големите агенции за модели в България. През 2001 г. участвах в един конкурс “Топмодел на България” и го спечелих. Това даде начало на кариерата ми като модел“, спомня си миската. Още през 2002 г. славата започва да я преследва покрай футболната й половинка. Зад гърба си има десетки фотосесии и рекламни кампании за едни от най-популярните родни марки. „След краткото си прекъсване като модел реших да се явя на конкурса “Мисис България” през 2006-а. От години следях това събитие и за мен беше голямо предизвикателство да участвам в него. За мое голямо щастие не само се явих на конкурса, но и го спечелих. Тази титла ми даде възможност да представя страната ни на най-известния конкурс за омъжени дами в света, а именно “Мисис Вселена”, разказва Елеонора.

Съдба

Красотата се превръща в нещо като съдба за нашето момиче. Спомня си, че по време на Европейското първенство по футбол в Португалия била заснета от запалянковци, докато била на стадиона. „Направиха клип с мен, който се излъчваше по време на първенството по стотици пъти“, разказва тя. Тогава тя печели класация за най-красива жена на първенството. „По стадионите в Португалия, като ме виждаха българи и скандираха - „И сме по-красиви, и сме по-добри“, с усмивка разказва тя. Когато били в Испания, всяко нейно появяване на стадиона било свързано с бурни аплодисменти. “Наричаха ме кралицата на футбола и постоянно публикуваха мои снимки от всеки мач, на който присъствах“, разказва Нора. Въпреки че не страда по отминалото време, все пак Нора признава, че едни от най-хубавите й мигове са, когато окичва главата си с короната на „Мисис Вселена“. “Не мога да не съм щастлива от факта, че спечелих първото място на световния конкурс за красота “Мисис Вселена” и съм единствената българка, до ден днешен отличена като победител. За мен е огромна чест, удоволствие и привилегия да нося тази корона. Всички участнички бяха достойни, но само аз имах огромната чест и късмет да грабна титлата и да прославя страната ни в световен мащаб. Да си носителка на титлата “Мисис Вселена” е голяма отговорност, защото ставаш пример за подражание, мисля, че съм я защитила през годините“, разказва миската.

Хубавицата не се оплаква от славата и не смята, че тя я е ощетила с нещо, напротив. Днес се въздържа да коментира личния си живот и смята, че като не е публична личност, това е нейно абсолютно право.

Хобито й е да обикаля света

Елеонора Манчева признава, че все по-рядко има свободно време. И все пак тези моменти предпочита да прекарва, пътувайки и опознавайки нови места. „Пътешествията са моето изкушение“ споделя тя. Най-много харесва екзотичните дестинации. “Любимото ми място, което обожавам и съм ходила многократно, е Дубай. Там се чувствам като у дома си. Може би в предишния живот съм била арабка”.

Поддържа се красива с разходки сред природата

Противно на всички очаквания Елеонора не е спортен тип. Не само това, но дори признава, че фитнесът е способен да я отегчи до смърт. Начинът да се чувства красива не само отвън, но и отвътре са разходките сред природата. „Да се грижиш за себе си, означава да обичаш себе си. Истинската грижа не се изразява в това да се глезим с козметични процедури, вана със соли и шоколадова торта, а да изградим живота от който не е нужно редовно да бягаме, а да се чувстваме комфортно на мястото си. Все пак когато реши да се поглези го прави с масаж.