0

Р ежисьорът Стилиян Петров пробва за ролята на монах актьора Владимир Карамазов, научи „Телеграф“.

От два дни в Народния театър започнаха репетициите на следващия спектакъл за новия сезон - „Антихрист“ по Емилиян Станев.

Плюс

Това е последното заглавие от програмата „Театър Плюс“ на камерната сцена - платформа за дългосрочна и съвместна творческа работа за обмяна на идеи и представяне на нови драматургични и сценични тенденции на съвременния театър. Режисьорът Стилиян Петров ще направи по-новаторски спектакъл, експериментирайки с класиката на Емилиян Станев. Той е избрал в него да участват актьорите Владимир Карамазов, Александър Кънев и Надя Керанова, но още не е уточнил ролите им. В момента заедно четат текста в бившия клуб на актьора, който сега носи името на Павел Васев. „Режисьорът иска да види на кой актьор кой образ ще пасне най-добре, а може някой да играе и по няколко роли“, издадоха пред „Телеграф“ от Народния театър.

Теофил

Като доминираща, а не водеща мъжка роля е определена ролята за Владо Карамазов. Най-вероятно Стилиян Петров го вижда като главния герой в „Антихрист“ Еньо – син на известния в Царевец зограф Тодор Самоход, който решава да се замонаши, приемайки името Теофил. Любимецът вече е играл монах в историческия тв сериал „Дървото на живота“. Драматург на представлението е Майя Праматарова, която стои зад всички спектакли от „Театър Плюс“. Костюмите и сценографията са на Никола Тороманов, с когото Стилиян Петров направи успешни постановки като „Нирвана“ и „Три сестри“ и получиха награди за работата си по тях. Музиката е на Милен Кукошаров, а премиерата е планирана за 1 и 2 ноември. Надя Керанова е от щатната трупа на Народния театър „Иван Вазов“, а Александър Кънев е познат от сериала на БНТ „Порталът“, участва и в други постановки на първата ни сцена, като двамата си партнират в „Петрови в грипа и около него“ на Боян Крачолов, в която не играят на сцената, а в пространството около нея и са облечени в любопитни костюми като костенурките Нинджа. Репетициите започнаха по традиция с шампанско, а директорът Васил Василев пожела успех на екипа.