0

А лек Болдуин и другите продуценти филма "Rust" бяха посочени в съдебно дело за небрежност, заведено от трима бивши членове на екипа, които твърдят, че са станали свидетели на смъртта на операторката Халина Хътчинс.

Рос Адиего, Доран Къртин и Рийз Прайс съдят Baldwin, Rust Movie Productions, LLC и El Dorado Pictures за щети след наранявания, претърпени на снимачната площадка, "включително, но не само, загуба на слуха и вибрационен шок“, предава „Fox News”.

Документите от заведеното дело гласят: „На 21 октомври 2021 г. подсъдимият Александър Р. Болдуин III стреля с револвер Colt .45 към екипа на снимачната площадка на филма „Rust“, убивайки оператора на филма – Халина Хътчинс – и ранявайки Рос Адиего, Доран Къртин и Рийз Прайс. Тези наранявания са причинени от неспазването от страна на ответниците на правилата за безопасност в индустрията“.

„Небрежното и безразсъдно поведение на Алек Болдуин и продукцията „Rust“ не може да бъде извинено“, каза Джейкъб Г. Виджил, правен съветник на тримата бивши членове на екипа.

Адиего, Къртин и Прайс твърдяха, че продуцентите на уестърн филма са били разрешени само „21 дни за заснемане“ и са имали „жалби относно безопасността“ по време на продукцията.