0

Т очно 15 години след последната си поява на модния подиум топмоделът Линда Еванджелиста отново се завърна под светлината на прожекторите. 57-годишният модел бляскаво закри ревюто на Фенди по време на Седмицата на модата в Ню Йорк. Само преди година Линда призна, че е била обезобразена до неузнаваемост по време на нещо, което е трябвало да бъде рутинна процедура за редуциране на излишните килограми.

Грешка

При козметична процедура на нея й бил поставен препарат, който трябвало да замрази и да намали обема на мастните тъкани. Но нещо се объркало и Линда получила парадоксална адипозна дисплазия (ПАД). В резултат на дисплазията мастните тъкани на моделката се увеличили многократно и кожата й буквално се пръснала на много места. «Беше изключително болезнено. Шевовете ми буквална започваха от брадичката ми и свършваха на краката ми. Нищо не ми помагаше. Цялата бях в компреси, но болките не спираха», заяви Линда Еванджелиста. За да може да се появи отново на подиума с рокля на Тифани, тя е използвала специален гримьор, който е ползвал десетки лепенки с телесен цвят, за да прикрие грозните белези.

Легенда

Линда Еванджелиста бе звездата на модния подиум в началото на 90-те години на миналия век. Битката за короната на красавица номер едно между Линда Еванджелиста, Сидни Крофърд, Клаудия Шифър и Наоми Кембъл придобиваше титанични мащаби. Красавиците държаха на отделни гримьорни и дори разполагаха екипите си в различни сгради. «Дефилетата страшно много ми липсват, но човек не може да върне времето назад. Ще направя всичко възможно да се появявам понякога, но със сигурност никога повече няма да ме видите по бански», допълни Линда. Тя е завела съдебен иск за милиони евро срещу производителя на злополучния препарат, който я е обезобразил.