0

Б ен Афлек и Мат Деймън разширяват значително своето дългогодишно творческо партньорство. В интервю за "New York Times" двамата актьори обявиха създаването на "Artists Equity", нова продуцентска компания, целяща да даде на артистите по-голям дял от печалбите от стрийминг платформите.

Компанията вече е събрала над 100 милиона долара финансиране, основно от инвестиционната фирма "RedBird Capital Partners".

Афлек е главен изпълнителен директор, а Деймън е главен творчески директор на компанията.

Двамата имат намерение да работят и да се снимат само във филми на тяхната компания.

Решението за стартиране на компанията беше продиктувано от фокуса на Холивуд върху стрийминг и последвалата липса на възможности за актьорите да споделят печалба от боксофиса.

Деймън и Афлек планират да разрушат този бизнес модел, като предложат на най-добрите таланти по-голям процент от печалбата в замяна на по-ниски заплати.

Според Афлек не ставало въпрос само за сценаристи, режисьори и актьорите, но и за оператори, монтажисти, дизайнери на костюми, които получавали много малки заплати.

Той съжалява, че по-рано не се е захванал с това. Но сега се чувства готов и бил в период от живота си, в който има достатъчно опит и увереност за тази крачка.