0

В Театър „Сълза и смях“ зрителите няма да са с чадъри в залите, а ще могат да се настанят удобно на новите столове и да гледат постановките.

Това обеща пред „Телеграф“ мениджърът програми Цветан Николов, известен преди години още като Цецо Тотото заради атрактивните му изяви в игрите на късмета. Той каза: „Покривът течеше, но ще бъде премахнат и този проблем, той не е малък, особено когато говорим за културна институция, а не за бунгало на морето“.

Читалище

„Мога да кажа само, че ние сме паметник на културата, но от Министерство на културата и държавата никой не ни помага. Със собствени средства, които успяхме да съберем, макар и след лошия ковид период, вървим към реновиране на фасадата, на козирката и оправяне на покрива. Имаше реновиране на други части на покрива, тук има едно свързано каре с други сгради. Много от техните ремонти навреждат на нашия покрив. Ще направим всичко възможно публиката ни да се чувства в приятна атмосфера в театъра. Ще отворим. За съжаление, много често се сблъскваме с проблеми в сградния фонд. Никой не ни помага с нищо, но ние ще помогнем на зрителите да изживеят поредния хубав сезон в „Сълза и смях“, заяви Николов.

Службогонци

Мениджърът програми добави: „Започваме на 12 септември, когато ни гостува театърът в Ловеч със „Службогонци“ и имаме вече плътна програма докъм 20 юли. Ще направя каламбур с нашите успехи в шахмата. Имаме амбициозна задача да си вземем топа, коня и всички пешки, за да завършим театралната година. Нямаме конкретни суми, които ни се дават от някъде – дали е министерство или конкретен спонсор. Има и доста хора, които ни помагат с работа, без да изискват пари. Като в шахмата е – отиваме сами, но ще се върнем с награда“.

Цветан Николов отбеляза: „Много неща минаха в този театър, беше собственост на Народен театър, сега отново е на „Славянска беседа“. Дори столовете на зрителите бяха изпратени в едно читалище в Разлог. Каквото успяха да вземат, взеха. Всичко започва наново, иначе до ден днешен зрителите трябваше да седят на табуретки. За разлика от други театри играем всяка вечер и капацитетът, и интензитетът при нас са доста сложни, дори в ремонтно отношение“,