0

М акар на месец август да му се носи славата на отпускарски, родните звезди съвсем няма да почиват, а точно обратното - ще ни радват с турнета из България. Любими имена от театралната и музикалната сцена вече разпродават летните театри.

Интерес

С огромен интерес се очаква продължението на турнето на любимеца на родната поп сцена - Миро. Припомняме ви, че той направи грандиозно откриване на "Турне 2024" с незабравим концерт в препълнения Античен театър в Пловдив. Повече от два часа публиката, изправена на крака, пя в един глас и танцува с любимия си изпълнител. Миро предложи на най-верните си фенове богат репертоар, в който бяха включени както най- новите му песни, така и неостаряващите хитове като „Губя контрол, когато“, „Гълъбо“, „Печат от моята душа“. След успеха в Пловдив той направи още два забележителни концерта - продължава с концерти в Плевен на 21 юни и във Велико Търново на 11 юли, след което си даде кратка почивка, а турът продължава от тази неделя – 18 август, когато изпълнителят ще пее в Бургас. След това следват още 4 спектакъла - Стара Загора на 29 август, Варна на 4 септември, Русе на 12 септември, а финалът на грандиозното турне ще се състои на 18 октомври в зала 1 на НДК.

Турне "Обич и песен" 2024 дава среща на различни стилове и жанрове, обединени от музиката. Мелъди рок в лицето на "Диана Експрес", които честват 50 години на сцена, диско-хитове от любимците братя Аргирови, класическа естрада от легендата Мими Иванова и фолклор и образци от българската поп музика от жената глас Нелина. Рок легендата Силвия Кацарова и чаровната й дъщеря Теди Кацарова също участват в турнето. Естрадната легенда Мая Нешкова, изпяла песента на 8 милиона българи - „Честит рожден ден“, също ще е част от спектаклите. След няколко успешни концерта през юли любимците на няколко поколения продължават с гастроли във Варна на 19 август, където към изброените звезди ще се присъедини и един от най-нежните и обичани български дуети – „Шик“. На 20-и концерт ще има в Бургас, 21-ви Созопол, 24-ти Шумен и финал в зала 1 на НДК, София, на 28 октомври.

Премиерно

Цецо Елвиса и бендът му представят за първи път в България винтидж шоуто Viva Las Vegas. „Много се вълнувам, че това, което правя цял живот и ми се удава най-добре, представял съм го по цял свят, най-накрая и българската публика ще има възможност да го види“, каза Елвиса пред „Телеграф“. Цецо Елвиса и неговите талантливи музиканти ще ви направят част от неповторимо музикално пътешествие в златните години на музиката с ритъма на рокендрола като Jailhouse rock и Blue suede shoes, до незабравимите балади като Love me tender, Green grass of home, My way, Hey Jude, както и още много от най-любимите хитове на най-легендарните изпълнители от 60-те и 70-те години. Не са забравили и българските любими песни като „Блажени години“ на Георги Минчев, „О-о-о, о-о-о, Джули“, на Васил Найденов и още много от най-обичаните златни родни и световни хитове. Турнето започва на 28 август в Летен театър - Добрич. На следващия ден е ред на Варна - The Brick Port. На 30 август Цецо ще представи Viva Las Vegas в Летния театър в Шумен, а на 4 септември в Летния театър в Бургас. На 28 септември пък да се готвят пловдивчани в Plovdiv Event center.

Театър

Един от най-обичаните родни артисти - Виктор Калев, тръгва на турне през август с хитовия спектакъл „Грамофонът“. Постановката се радва на безпрецедентен интерес от страна на публиката вече години наред и Калев успя да зарадва българите с новината, че и това лято ще изиграе спектакъла на няколко сцени на летни театри. Турнето стартира на 16 август в Античния театър в Пловдив, след това в Търново на 20-и, Бургас - 22 август, и на 29-и във Варна. Финалът на обиколката ще е на 26 октомври, когато навръх Димитровден Виктор Калев отново ще препълни зала 1 на НДК, подарявайки усмивки на всички присъстващи.

Хитовата постановка "Молба за напускане", която се откроява с изключителен мъжки актьорски състав - Руслан Мъйнов, Петьо Петков-Шайбата, Филип Буков, Антоан Петров, Силвестър Силвестров и Петър Данов, също ще радва сънародниците ни през август. Пиесата е вдъхновена от абсурдните и същевременно реалистични аспекти на корпоративния живот. Представяйки един алтернативен свят, където работата е източник на радост и никой не съжалява за своите житейски избори, тя използва хумора, за да подчертае иронията и абсурдността на нашето ежедневие. В тази вселена хората работят с удоволствие, закъсняват с радост и остават извънредно, без да искат да напускат работното си място, а в края на деня дори и пицата е предмет на хумористично обсъждане. "Молба за напускане" не е просто театрален спектакъл, а истинско изживяване, което задълбочава възприятията ни за реалността и щастието в работната среда. Постановката ще се играе на 15 август в Летния театър в Бургас, на 18 август представлението ще гостува в Античния театър в Пловдив, на 21 август в Летния театър на Стара Загора и на 24 август лятното турне ще завърши в Летния театър на Варна.