0

Л юбима телевизионна звезда излезе с тъжно признание: " Не ми остава много време!"

Неподражаемият ководещ на любимото на милиони зрители по света предаване, включително и на хиляди българи, "Топ гиър" - Джереми Кларксън, претърпя животоспасяваща операция. На всичкото отгоре има съмнения за начален стадий на деменция, а през 2023 година му поставиха и слухови апарати.

Самият Джереми повдига завесата на драматичната ситуация със спешната операция, като сподели, че вече са му забранени куп неща. Преди операцията Кларксън споделя, че се тревожи за здравето си и признава: „Не ми остава много време“.

Сърцето

64-годишният великан от любимата тройка на "Топ Гиър" (Джереми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей), разкрива, че се нуждаел от операция, за да изчисти запушените артерии, след като се е почувствал зле на скорошен празник.

Пред журналисти той казва, шегувайки се със себе си: „Много съм благодарен на всички, които изпратиха подкрепящи съобщения, но аз съм добре. Просто трябва да не се занимавам ръчен труд или да изпразвам съдомиялна машина през следващите четири години", 

Кларксън за първи път се почувствал зле по време на почивка на остров в Индийския океан.

„Бях на масата за закуска и когато се изправих, за да си тръгна, трябваше да отделя малко време, за да се уверя, че крайниците ми работят правилно.“

По-късно той имал проблеми с опитите си да се гмурка, плува и ходи, което продължава и след почивката му.

Един ден той се почувствал „лепкав и имаше стягане в гърдите ми“, по неговите думи.

По-късно, докато работи във фермата си в Котсуолдс – която е включена в неговата хитова поредица на Amazon Prime – бил извикан лекар, след като усетил „иглички“ в лявата си ръка. След това Джеръми беше откаран с линейка в болницата Джон Радклиф в Оксфорд .

Той разказва: „Изглежда, че от артериите, захранващи сърцето ми с подхранваща кръв, едната беше напълно блокирана, а и втората от трите отиваше в същата посока.

Лошото състояние на артериите на тв шегаджията  наложило спешно поставяне на стент, който да я държи отворена и да възстанови притока на кръв към сърцето.

Джеръми споделя след операцията: „Не беше особено болезнено. Просто беше странно".

Още проблеми със здравето

По-рано, преди да му направят животоспасяващата операция, той споделя, че се притеснява за здравето си и признава: „Не ми остава много време“.

Джеръми също разкри опасенията си от развиваща се деменция , като призна, че „паметта му е простреляна“.

Миналата година - 2023, пък, му поставиха слухови апарати.

Но звездата пък не забавя новата се книга - за живота във фермата му Diddly Squat, която става все по-популярна сред неговите фенове. Да се надяваме, че не е прав в думите си, че не му остава много време...Но на зрителите със сигурност ще липсва истинският "Топ гиър", когато Джереми бе един от водещите му.