0

П опфолк певицата Джена завърши специалност свързана с противодействие на престъпността и опазване на обществения ред в Софийския университет. 

Малко преди второто ѝ дете да стъпи за първи път в класната стая, Джена се пусна с диплома в ръка. За специалността учила осем години с прекъсвания, заради много ѝ певчески ангажименти. Самата тя признава, че се занимавала с учене по време на двете си бременности. Залягала над учебниците по Конституционно и Наказателно право.  

"Аз буквално се хвълих в една нова материя. Но пък се справих идеално, наложи ми се да прекъсна година-две. И двете бремености изкарах в учене, тази информация, която получавах за мен беше много чужда, но успях да се справя, казва тя пред NOVA. 

Признава, че на този етап не се вижда да е граничарка и да пази от чужди набези, но човек никога не знае, казва певицата. 

Освен това на днешния ден на Независимостта сподели, че България заема безценно място в нейното сърце. „Израснала съм с много истории за нашата страна. Много се интересувам от история и смятам, че съм прочела доста неща за съществуването ни”, разкри тя.

„Обичам българския фолклор до такава степен, че чувствам дори някаква болка, когато изпълнявам бавните народни песни. За мен България е не само тясно свързана с фолклора, но и с много ценности, обичаи и традиции”, сподели Джена. И допълни, че на любов към страната ни са я научили нейните родители.