0

Т ом Ханкс е готов на всичко, за да отиде в Космоса. За това призна самият той в интервю за "The Daily Telegraph".

Актьорът отдавна е обсебен от космическото пространство и за да стигне до там е готов на всичко, включително да готви и чисти. Звездата всъщност е бил поканен да отлети с ракетата на основателя на "Amazon" Джеф Безос "Blue Origin - New Shepard", но е отказал заради твърде високата цена.

Дори е бил първият човек, когото милиардерът е помолил да се присъедини към него на борда. "Е, да, при условие, че платя! Струва 28 милиона долара или нещо подобно", отбеляза Том в шоуто на "Jimmy Kimmel Live" през 2021 г.

В новото интервю за "The Daily Telegraph" Ханкс признава също, че би се радвал, ако е човекът, сервиращ храна и напитки, и пускащ забавни шеги през целия престой. "Ако има място, аз бих бил човекът, който чисти, разказва вицове и забавлява всички. Така останалите ще могат да се занимават с други неща", казва звездата от "Форест Гъмп".

През 1969 г. актьорът е само на 13 години, когато Нийл Армстронг стъпва за първи път на Луната. Тогава малкият Том осъзнал, че живее в момент, в който "историята на човечеството се променя."  "Аз бях от поколение, станало свидетел на мисия до Луната", обясни Ханкс.