0

Л егендарният актьор Уорън Бийти отива на съд, след като жена го обвини, че е била принудена да прави секс с него през 1973 г., когато е била непълнолетна.

Кристина Шарлот Хърш, която сега живее в Луизиана, заведе дело във Върховния съд на Лос Анджелис в понеделник, твърдейки, че се е запознала с номинирания за Оскар актьор на снимачната площадка на където той й обръщал специално внимание, въпреки че тогава тя била тийнейджър.

Хърш твърди, че Бийти, който сега е на 85, коментирал „многократно външния й вид“ и дори й дал телефонния си номер. Според Хирш, Бийти й се обаждал постоянно, возел я многократно с колата си, предлагал да й помогне с домашните й и я канил в хотелската си стая.

Хърш, която по това време била на 14 и 15 години, също обвини Бийти, че няколко пъти й е казвал, че трябва да „загуби девствеността си“. Тя твърди, че той „използва позицията и статута си на холивудска филмова звезда“, за да я принуди да има сексуален контакт с нея и то няколко пъти.

Кристина Хърш съди холивудския актьор за обезщетение за психологически, психически и емоционални страдания, като твърди, че предполагаемото сексуално насилие е довело до „проблеми с доверието“, както и „затруднено взаимодействие с хора на власт“.