0

Т алантливият рапър и защитник на справедливостта Снуп Дог промени позицията си за бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. 

В ново интервю 52-годишният Снуп Дог възхвалява магната и неговите поддръжници, след като години наред открито го критикуваше. 

"Доналд Тръмп? ... Той не ми е направил нищо лошо. Той направи само страхотни неща за мен. Той помилва Майкъл Харис", каза Снууп Дог пред The ​​Sunday Times.

„Така че не изпитвам нищо друго освен любов и уважение към Доналд Тръмп”, категоричен бе рапърът. 

Майкъл „Harry-O“ Харис, сътрудник на съоснователя на Death Row Records Шуг Найт и основател на компанията майка на лейбъла, Godfather Entertainment, беше помилван през 2021 г. като едно от последните решения на Тръмп, преди да напусне поста. Снуп дог е известно лице на лейбъла Death Row, който купи през 2022 година. 

Харис беше в затвора по обвинения в заговор и опит за убийство повече от три десетилетия. 

„Харесвам ми това, което Тръмп направи“, каза рапърът пред New York Post. „Страхотна работа за президента и неговия екип в края на мандата”, заяви още Снуп. 

Последните коментари на рапъра са далеч от критиките, които той често отправяше към бившия президент и поддръжниците му по време на мандата на Тръмп в Белия дом. В музикален видеоклип от 2017 г. за песента си "Lavender" Снуп Дог изобрази Тръмп като клоун и застреля президента в главата.

През 2020 г. списание XXL сподели видеоклип на рапъра, който разбива на пух и прах Тръмп и неговите последователи с рими, рапирайки: „Доналд Тръмп е ш*бан чудак. Ако сте гласували за него, аз нямам проблем с това. Но ако все още го подкрепяте, вървете по Дяволите."

Снуп Дог е от звездите, които не крият своите политически пристрастия.  През 2012 г., преди президентските избори между Барак Обама и Мит Ромни, публикува пост в Instagram, в който обясни, защо не би подкрепил бившия губернатор на Масачузетс, а ще гласува за бившия сенатор от Илинойс.

На въпрос дали би направил нещо подобно, ако тазгодишната президентска надпревара е между Тръмп и Джо Байдън, Снуп Дог не даде категоричен отговор.