0

З вездата от "Бриджъртън" Реге-Жан Пейдж е обявен за най-красивия мъж в света според древно научно изследване.

Установено е, че 34-годишният актьор, изиграл Саймън Басет, херцога на Хейстингс в хитовия сериал на Netflix, има 93,65% точност според гръцкото Златно сечение на красотата Фи, което измерва физическото съвършенство. „Бриджъртън“ е американски романтичен и исторически телевизионен сериал, базиран на поредица от романи на Джулия Куин.

Звездата от "Мъже в черно" Крис Хемсуърт е на второ място с 93,5%, хубавецът от "Черната пантера" Майкъл Б. Джордан е трети с 93,46%, а певецът Хари Стайлс е четвърти с 92,30%.

Списъкът е съставен с помощта на най-новите техники за компютърно картографиране от лицевия козметичен хирург от Харли Стрийт д-р Джулиан Де Силва, който използва технологията в работата си.

Д-р Де Силва, който ръководи Центъра за съвременна лицева козметична и пластична хирургия на Харли Стрийт, Лондон, обяснява: "Тези съвсем нови техники за компютърно картографиране ни позволяват да разгадаем някои от загадките на това, което прави някого физически красив, и технологията е полезна при планирането на операциите на пациентите".

Femail разкрива топ 10 на най-красивите известни мъже в света с обяснението на д-р Джулиан де Силва защо са толкова желани и къде са били отбелязани.

1. Реге-Жан Пейдж - 93,65%

GettyImages

Реге-Жан Пейдж е категоричен победител, когато всички елементи на лицето са били измерени за физическо съвършенство.

Реге печели заради класически красивото си лице и великолепните си кафяви очи. Той получава най-висок резултат за разстоянието между очите си, а разположението на очите му също е оценено високо. Перфектно оформените му устни също получават висока оценка, а единствената малко по-ниска оценка, която получава, е за ширината и дължината на носа, обясни д-р Де Силва обясни.

2. Крис Хемсуърт - 93,53%

GettyImages

Крис Хемсуърт е победител с малко, когато всички елементи на лицето бяха измерени за физическо съвършенство. Хемсуърт сега е една от най-големите филмови звезди в света, след като за пръв път се прослави благодарение на изчистената си външност в австралийската сапунка "Home and Away". Той има старомодния блясък на идолите от матинетата на холивудските звезди от миналото и това е много важно при измерването на класическата красота, каза д-р Де Силва. 

3. Майкъл Б. Джордан - 93,46%

GettyImages

Американският актьор, известен с ролите си в "Черната пантера" и "Крийд", също излезе с високи оценки.

Актьорът Майкъл Б. Джордан е на второ място и оглавява класацията за широчина и дължина на носа си, а за брадичката си остава втори. 35-годишният сърцеразбивач зарадва екраните с изпълненията си във "Фантастичната четворка" и "Лигата на справедливостта" и му предстои да участва в "Крийд III", аргументира се д-р Де Силва.  

4. Хари Стайлс - 92,3%

GettyImages

Хари Стайлс се класира на четвърто място и получава почти перфектните 99,7 процента за брадичката си. Той е на второ място за разстоянието между очите си. Не е изненадващо, че той бързо се превръща в разбивач на филмови сърца, както и в певческа суперзвезда", каза д-р Де Силва каза: 

5. Джуд Белингам - 92,22%

GettyImages

Сензация на Световното първенство по футбол и то не само заради футболните и спортните си способности.

Чудесно е да се види, че футболната звезда на Англия Джуд Белингам има толкова високи резултати, обяви д-р Де Силва. 

Той обясни, че Белингам е получил висока оценка заради почти перфектното разположение на устните и носа му. Цялостната форма на лицето му е една от най-ниските оценки в първата десетка.

6. Робърт Патинсън - 92,15%

GettyImages

Актьорът е в челната петица за почти всички категории заради класически оформените си черти и "чудесно изсечената си челюст".

Единственият му резултат под средния е за устните, които са малки и плоски, посочи д.р Де Силва. 

7. Крис Евънс - 91,92%

.

 .
GettyImages

41-годишният актьор е обявен за най-сексапилния жив мъж на списание „People“ през 2022 г. и разбива сърцата на мнозина още от дебюта си във филма "Жестоки хора" през 2005 г.

 Звездата от "Капитан Америка" наистина притежава онзи класически изваян холивудски вид, получавайки висока оценка за разположението на очите и почти перфектната хармония на контура на лицето му, каза д-р Де Силва. 

8. Джордж Клуни - 89,91%

GettyImages

През годините Джордж Клуни слезе от челната десетка, главно заради природните дадености.

Той все още е изключително красив мъж, но лицето му е загубило обем и неизбежно има известно увисване около очите. Това, че на 61 години той все още е в челната десетка, е забележително и е доказателство за невероятния му естествен външен вид, посочи д-р Де Силва. 

9. Хенри Голдинг - 87,98%

GettyImages

35-годишният сърцеразбивач дебютира в игралното кино в хита от 2018 г. „Луди богати азиатци“. Той е играл главна роля във филмите „Last Christmas“, „Snake Eyes“ и „Persuasion“.

Малайзийско-британският актьор и водещ получава висока оценка за формата на брадичката и разстоянието между очите, но губи точки заради формата на носа и лицето си, смята д-р Де Силва.

10. Дуейн Джонсън „Скалата“ - 86,07%

GettyImages

"Скалата“ е вторият най-възрастен мъж в списъка след Джордж Клуни и остарява отлично, подчерта Д-р Де Силва.

Той получава добра оценка за формата на устните си и разстоянието между устните и носа си. Най-нисък резултат в първата десетка има за носа си, който е малко по-широк от този на останалите.