0

З везда от „Стар Трек“ идва в София да снима сериал за ерата след ядрения апокалипсис по една от най-популярните в англоезичния свят книжни екшън поредици.

Става въпрос за Джонатан Фрейкс, изиграл ролята на капитан Райкър в няколко филма и поредици от вселената на „Стар Трек“.

.

 .
GETTY IMAGES

Фантастика

Сериалът ще се снима през пролетта у нас и е по поредицата книги Deathlands. Според сюжета ядрената война е унищожила света и има малко останали. По земята са плъзнали всякакви болести и генетични мутации. А бившата територия на Щатите се е превърнала в Земя на мъртвите. Сериалът ще е нещо като това „Лудият Макс: Пътят на яростта“ да срещне „Йелоуджакетс“, казват пред „Дедлайн“ продуцентите на поредицата.

Фрейкс през 1998 г. като капитан Райкър от Стар Трек

 Фрейкс през 1998 г. като капитан Райкър от Стар Трек
GETTY IMAGES

Тромпет

Джонатан Фрейкс е от най-популярните и обичани актьори от „Стар Трек“. Той обаче има зад гърба си и солидно количество филми от тази поредица като режисьор. Сред тях са кинохитовете „Стар Трек: Първи контакт“, „Стар Трек: Бунтът“, сериалите „Стар Трек: Странни нови светове“ (актуален в момента по една от големите стрийминг платформи у нас), освен това сериалите „Орвил“, „Библиотекарите“, Военни престъпление: Лос Анджелис“ и др. Фрейкс навсякъде със себе си носи своя тромпет и дори понякога изнася концерти за приятели с него. Има и записи и в много от филмите сам си свири партиите.