0

Ф илмът „Батгърл“, който трябваше да направи нов пробив във вселената на DC комиксите, няма да достигне до големия екран, съобщи Си Ен Ен. Компанията „Уорнър Брос“ съобщи, че продукцията е свалена от каталога на студиото. Във филма трябваше да играе звездата от „Във висините“ Лесли Грейс. Студиото също така обяви, че филмът Scoob!: Holiday Haunt също ще бъде изтеглен.

Истината за предпремиерния скандал е свързана с трагичните резултати от тестовите гледания във фокус групи. Според наблюдатели студиото е избегнало грандиозен провал. Историята е трябвало да бъде фокусирана върху дъщерята на полицейска служителка в Готъм.

Скандал

Промяната на плановете на филмовото студио предизвика политически скандал в Шотландия. Продукцията е с производствена стойност от почти 90 млн. долара. Огромната част от сцените са снимани в Глазгоу, като местният общински съвет дори отдели около 150 хил. долара от бюджета си, за да дофинансира продукцията. Впоследствие бе съобщено, че „Уорнър Брос“ е върнал парите и в крайна сметка декларира, че нито цент от парите на данъкоплатците няма да бъде загубен. Глазгоу е изключително популярна дестинация за филмово производство. Шотландската столица генерира приходи между 30 и 40 млн. долара годишно от дейности, свързани с производството на филми.

Звездите

„Батгърл” е режисиран от Адил ел Арби и Билал Фалах. Освен Грейс във филма продуцентите бяха заложили и на участието на Майкъл Кийтън като Батман, Дж. К. Симънс и Брендън Фрейзър. Майкъл Кийтън трябваше да е намигване към началото на сагата. Кийтън изигра главната роля в първите два филма за Човека прилеп - „Батман” от 1989 г. и „Батман се завръща” от 1992 г. И двата филма бяха режисирани от Тим Бъртън. Впоследствие историята за Батман бе обект на многобройни продължения, а франчайзът на образа на главния герой донесе милиарди долари на създателите си. След втория филм Кийтън се зарече никога повече да не участва в продукция от сагата. Не е ясно какво е променило решението му.