0

Н ай-трудните години в изграждането на бизнеса с модели на една от емблематичните карасавици от близкото ни минало - Ивет Григорова, са били 90-те години на 20-и век. Времето на силовите групировки и задължителното покровителстване на бизнеса от страна някой политик, ако искаш изобщо да имаш бизнес, това стана ясно от откровения разговор на красавицата с Мон Дьо.

Ивет Григорова - бивш модел и една от кралиците на бизнеса с красавици откровено разказва в студиото на NOVA какво ѝ е струвало да гради кариера, започвайки всичко в тъмните години на ъндърграунда, когато заплахите на живо и по телефона са били ежедневие.

Особено тежко ѝ е било, когато заварва офиса си разбит, а нейната снимка  - прободена с нож. Тогава разбрала, че това е реална заплаха: "Помислих си, че може да се случи нещо лошо с мен или семейството ми. Тогава се случваха постоянно такива неща".

Крехката на вид хубавица обаче не се уплашва. След ден размисъл си казала, че няма да позволи да я отклонят от пътя ѝ си дала кураж с нашето традиционно: Който се страхува от мечки, не ходи в гората".

"В началото много малко хора вярваха в мен. Много малко хора ми се довериха. Това бяха единици. Никой не вярваше. Всеки ми казваше "Ти добре ли си? Къде отиваш? С какво се захващаш?". Аз имах щурата амбиция да им докажа точно обратното.", споделя Ивет.

Пътят ѝ към модата започва в края на режима на Тодор Живков, когато отказва на баща си да бъде инженер в един от мастодонтите на социализма за тежко машиностроене завод "Червена могила" в Радомир. 

В първите години на демокрацията Ивет вече има едно дете, един брак и едно предизвикателство - да запише сестра си в агенция за модели. Момент, който определя завинаги живота ѝ. Останалото са последните 30 години в бизнеса с мода, в който през 1994 година тя влиза като собственик на агенция, която носи нейното име.

Сега е една от най-влиятелните жени в модния бизнес у нас. 

Тя споделя, че в началото не е разбирала нищо от този бизнес. Дори не го е приемала за такъв: "Аз правих нещо, което ми харесваше. Нещо, което като го усетих, се влюбих и разбрах, че е моето", казва Ивет, но откровено признава, че е имала зад гърба си влиятелни приятели, които все пак са ѝ подали ръка. Подчертава обаче, че не са политици, но са хора с пари, все пак.

Нейната страст е да открива таланти за модния бизнес, а мечтата й е да изкара български световен модел, който да има ранга, какъвто има  Христо Стичков пред света.

Ивет сподели, че мръсните номера с краденето на модели е нещо нормално в бранша, като не отрича, че и на нея ѝ се е случвало да е от едната и от другата страна.

От думите ѝ става ясно, че най-тежкия удар животът ѝ поднесъл наскоро, преди броени години, и това преобръща живота ѝ и начина, по който гледа на него. 

Още за бизнеса, страховете и последната ѝ изгаряща любов - гледайте във видеото.