0

- Орлине, тази година бяхте водещ на „Българската Коледа“. Как се почувствахте в тази роля, и то на такова събитие, което е пропито от толкова много доброта и искреност? 

- Много беше хубаво, защото хората се обединяват винаги около тази кауза масово. То се случи, всички ние ще помогнем на деца с редки генетични заболявания. Беше една много интересна вечер, една богата вечер на изкуство, на доброта. Масово българите са подкрепили „Българската Коледа“ и ние сме много щастливи. Особено аз, защото за първи път съм водещ на такова събитие, и то в компанията на Христина Апостолова. За мен беше чест и едно незабравимо изживяване. 

- Вие сте един от известните личности у нас, който винаги протяга ръка на всякакви благотворителни инициативи. Колко е важно да бъдем добри?

- Много е важно. Аз наистина се включвам в доста събития, независимо от техния мащаб и локация. Естествено, аз не съм единственият,  много мои колеги обикалят страната. Дори в моменти, които са трудни и не можем да бъдем там физически, гледаме да помагаме дали ще е на дете, възрастни, дом за деца и т.н., ние сме навсякъде, когато можем. За това е важно, не защото си правя списък с това да ми кажат днес, че съм бил на 90 събития, а защото така го чувствам. 

- Това ли е едно от нещата, на които искате да научите дъщеря си Елизабет?

- Винаги да помага, това е нещо много важно. Да дава от себе си, от времето си, материално, ако може. 

- Като заговорихме за дъщеричката ви, новата ви песен „На тати любовта“ е посветена на нея, как решихте да я направите?

- Ако питате кое е общото между мен, Белослава, Антони Дончев и Бетовен, е това е парчето „На тати любовта“. Преди 7-8 месеца сънувах класиката на Бетовен Fur Elise („За Елиза“) и реших, че трябва да направя нещо за малката.  Аранжиментът е дело на Антони Дончев. Пратих кантото на Белослава, а тя измисли заглавието. Много съм щастлив, че направих такава песен, защото досега всички песни са за майките, а татковците са някак пренебрегнати и затова сега създадох парче за бащите. Това е песента за моята Елизабет. 

- Клипът е съставен от домашни, естествени видеа и моменти на теб, Бети и Диди. Самата тя сега, като го гледа, как реагира? Харесва ли й да се гледа по телевизията?

- Бетито е главната героиня и във видеото. Клипът е съставен от домашни и лични видеа и моменти, тъй като искахме да изглежда още по-естествен и да се вижда нережисираната любов на едно семейство. Освен Бети във видеото сме още аз и Диди, малко баби, малко дядовци и много забавни моменти (смее се). Реакциите са страхотни. Искам да благодаря на радиата, които проявиха интерес и пускат песента. Музикалните телевизии все още не са проявили интерес, надявам се и те са вземат песента присърце. Имам много гледания в Ютуб, почти 200 хил., което е супер изненадващо за такъв жанр песен. Така че нещата вървят много добре. Бети беше много щастлива. Беше много сладка, докато се гледаше на телевизора, пищеше, скачаше, танцуваше. И повтаряше, че иска пак там, като види някое готино място, на което сме били. Вкъщи радостта е голяма, и майка ми, и баща ми, и майката на Диди. Това, че по някакъв начин сме направили подарък на Бети. Остана си в нашата семейна история, личен вид, който се харесва на хората и това ме радва.

- Тя вече разбира, започва ли да изявява някакви таланти?

- Тази година за пръв път писахме писмо до Дядо Коледа. Тя не може да пише още, но ни диктува, а ние с Диди пишем (смее се). За таланти още не мога да кажа. Като всяко дете пее, танцува, но още е рано да се каже какво ще избере за в бъдеще. 

- Прави ли бели или по-скоро е кротко дете?

- Прави шмекерлъци, които понякога много ни изненадват, но ги отдаваме на факта, че  гледа забавни филмчета от време на време. Опитваме се с майка й да не й разрешаваме много да седи на таблет или компютър, но в днешно време става все по-трудно. Последната й беля е да взема салфетки, топи ги вода и ги замерва с тях. Навсякъде в дома ни е пълно с мокри хартиени бомбички (смее се). 

- Направихте подарък за семейството си и най-вече за дъщеря си - прекрасна песен, а вие какъв дар получихте за Коледа?

- Прекрасен подарък получих. Едно пътуване, което ще се осъществи живот и здраве през 2023 г., но засега е тайна. Няма да издам къде ще ходим (смее се). 

- Навръх Нова година предполагам, че ще работите. Щастлив ли сте, че посрещате празника и с феновете си?

- На Нова година съм в една страхотна винарна във Видин, която бе и снимачен терен за сериала „С река на сърцето“, След това заедно отиваме на площада с Милен Кукошаров – пиано, и Росен Ватев – барабани, да забавляваме видинчани. За мен е голяма чест и удоволствие, че за първи път ще съм там на площада и ще пеем и ще танцуваме заедно. Като цяло е привилегия, че мога да посрещна празника с толкова много почитатели на хубавата музика.