0

А з съм най-богатият ром във Великобритания, но НИКОГА няма да се върна в Обединеното кралство – няма да плащам данък върху доходите, докато съм жив, казва Алфи Бест.

Милионерът има свои бизнес закони, които споделя и на специални семинари. Алфи, чиято стойност се оценява на £745 милиона, разкри миналата седмица, че напуска живота си в Обединеното кралство и се установява за данъчния рай Монако

54-годишният "магнат на караваните", както го наричат,  отпразнува бляскав рожден ден именно в Монако, заобиколен от гости - знаменитости.

Перлата сред поканените бе Шърли Беси - поп икона от 20-век, която днес е  на 87 години.

Поканените бяха посрещнати с изящно декорирана 18-местна маса за хранене.

Рожденикът получил луксозни чантички, пълни с подаръци, включително парфюм и специални гребени за коса.

Алфи, който основа титана на парка за каравани Wyldecrest Parks , казва пред The ​​Sun: „Имаше парти, организирано за мен в яхтклуба, беше поразително. Смятам себе си за никой, така че  да организират парти за мен, е толкова невероятно, че трябваше да се ощипя, че тези неща наистина се случват.за мен“.

„Получих няколко прекрасни картички и няколко красиви поздравителни бележки, това е всичко. Но за да бъда честен с вас, мисълта, че някой организира партито, че тези хора са направили това за мен, беше поразително, наистина поразително.

Роден в каравана  отстрани на път близо до Лестър, той започва работа преди да навърши десет.

Сега, на 54 години, Алфи живее светски живот в Монако.

Милионерът не трябва да плаща данък върху личните доходи в  убежището на Ривиера  и сега прекарва дните си в разглеждане на апартаменти за £25 милиона, след като е оставил зад гърба си имението си в Съри за £7 милиона.

Но Великобритания вече му липсва.

Той казва: „Наистина съжалявам, че напуснах Обединеното кралство, особено в страна, която ми помогна да изградя успеха си.

„Но проблемът е, че Обединеното кралство бие своите предприемачи и гони бизнес лидерите през входната врата.

„Загубихме Джим Радклиф, Джеймс Дайсън, Алън Шугар, Ричард Брансън, списъкът продължава.

„Повечето от другите предприемачи са отишли ​​още една крачка напред и не просто са напуснали Обединеното кралство, но също така са изнесли бизнеса си извън Обединеното кралство.“

Колекцията от автомобили

Преместването в прочутото княжество също го накара да разпродаде по-голямата част от  колекцията си от луксозни автомобили .

Bugatti Chiron и Veyron бяха продадени за над £3 милиона, Рorsche, Bentley, Rolls-Royce кабриолет и два Mercedes G Wagon също излязоха на пазара.

Седемместният  хеликоптер Airbus ACH130 на стойност £4,5 милиона , който може да се похвали с производствен номер 007 и регистрация G-YPSE на фюзелажа, също беше продаден.

Не всичко е загубено

Мултимилионерът казва, че сега чака да бъде доставена яхта за £10 милиона, както и  Rolls Royce Spectre на стойност £500 000.

Бащата на две деца може да се похвали с огромно портфолио от имоти, включително десет вили под наем в Барбадос и голф игрище в Херефордшир.

Той също така притежава домове в и около Лондон на обща стойност почти £30 милиона.

Всичко това е благодарение на Wyldecrest Parks, които отвориха първия си обект в  Есекс  преди 24 години.

Още видео и снимки може да видите ТУК.