0

И сках да провокирам други жени да говорят, не исках да стигам до там, докъдето възнамерявам да стигна, но лицето продължава да ме заплашва и разтрои майка ми. Това каза в предаването "120 минути" по bTV актрисата, Диана Димитрова, която преди дни съобщи във Фейсбук, че е била пребита на снимачната площадка от неин колега преди 5 години, а прокуратурата се самосезира по случая.

Актрисата съобщи, че във вторник е получила съобщение по Вайбър от лицето, което после е било изтрито. Тя разказа как се е случило всичко: "Вечерта, преди да се случи това, ми се обади по телефона, крещейки в истерия, думите са лоши, но беше свързано с произхода ми, тъй като съм от село от Кайнарджа - "Ще те пребия, ще ти съсипя кариерата, само се появи". Дълги години се обвинявах, че проблемът е в мен, когато съм искала да разбера отговор на въпрос защо лицето вечерта ме заплаши и каза: "Ти само се появи на терен и аз ще те пребия". Исках да разбера защо. Направих грешката да не си слушам интуицията и от едната стая в рамките на 2 минути да последвам лицето в гардеробната".

По думите й в този момент той е минал покрай нея и я е ударил в стената: "Удари ме в стената, вдигна ме, виждах всичко много бавно, свлякох се на пода, съборих закачалки. Погледнах човека, защото не можех да повярвам, че това е човекът, който уважавам и работя с него. След това той ме изрита с цялата мъжка сила, която имаше, в лицето с мъжка обувка. Това беше стабилен шут в лицето. Блъсна вратата, псувайки ме за произхода ми и поздравявайки моите родители, майка ми. След 15-20 секунди дойдоха трима души и ме намериха в това състояние и беше обявена обедна почивка", допълни Диана Димитрова.

Тя каза, че отношенията й с нападателя са били повече от колегиални и приятелски, но това е било тайна. "Никой не иска да бие тъпана, когато започва някаква връзка. Не мисля, че между нас тогава имаше напрежение, нямаше такова.

Диана Димитрова съобщи, че дни след насилието е имало и друга заплаха: "Другата заплахата дойде няколко дни по-късно пред колеги, с другия екип, с който снимахме, трябваше да обсъдим позиция на камерата. Споделих на режисьора, че ме болят зъбите, лицето каза: "Продължи да говориш и аз ще го направя пак". Имам свидетели, моите прекрасни колеги", допълни актрисата.

Тя обясни, че тази седмица е разбрала кои са истинските й приятели и на кого може да разчита.

На въпроса защо не си е извадила медицинско тогава, а само си е направила снимки с телефона, актрисата каза, че е била изманипулирана от друг човек.

"Бях решила, че отивам да си извадя медицинско, затова направих снимките и ги изпратих на мой приятел, и мислех да му кажа - пали си колата и идвай да ме вземеш, отиваме в болница. Трябваше да изчакам за разговор с друго лице. Това лице ме изманипулира с думите - Какво ще постигнеш. Аз бях една прохождаща актриса, която 2 години ходи на кастинги, не се случваха нещата, но си казвах - Продължавай. Исках да покажа таланта, как  мога да го развия, да стана по-добра. Изпитах чувство за вина", разказа Диана Димитрова.

"Не беше лесно, но тези дни до мен достигна поредният слух, че през тези години лицето разказва други истории в актьорската гилдия. 2017 г. се случи побоят, 2018 г. отново се срещнахме на снимачната площадка, лицето ме посрещна с усмивка, здрависахме се, как прекара лятото. Малко по-късно лицето ми се обади и каза: "Ники иска твоя контакт за среща с едно малко момиче, осиновена е, много те харесва и иска да се видите. Може ли да дам номера ти". Направихме срещата, отидох в дома на Ники Сотиров, подарих книжка, направихме си снимки. Той днес ми каза много хубава новина, но не е сега моментът", допълни актрисата.

Диана Димитрова добави, че, ако нападателят й се беше извинил, е щяло да й олекне. "Когато видя, че човекът осъзнава какво е направил - може би щеше да ми олекне".

Кой е той? Диана Димитрова каза, че не контактува с това лице и не е в нейното полезрение. "Има образувано досъдебно производство и аз нямам право да кажа името, но тъй като знам, че в България има много интелигентни хора, искам да ги помоля да четат между редовете. Вярвам в справедливостта и доброто, отбеляза актрисата.