0

С кандал разтърси модните среди през седмицата, след като короната на Мис България Елизабет Кравиц й бе отнета от организаторите на конкурса. „Изненадах се, научих за това решение от интернет и след като мои познати ме засипаха с въпроси какво става“, това разказа пред „Телеграф“ Елизабет Кравиц, която вече няма да се представя с тази титла. Според нея е била напълно коректна и отдадена на короната. „Дадох всичко от себе си и бях напълно отдадена на тази титла. Все пак нека да не забравяме, че моята известност дойде първо със спечелването на титлата „Мис Варна“, така че мога да приема свалянето на короната от главата ми с усмивка“, добави още тя.

Имидж 

В официалната страница на конкурса бяха посочени и мотивите за това решение. Според организаторите то е взето поради неспазване на задълженията на г-ца Кравец и нейно участие в дейности, които противоречат на ценностите на организацията Мис България. „За съжаление тези нарушения увредиха репутацията, имиджа и престижа на нашия национален конкурс за красота, като г-ца Кравец не изпълни задълженията, налагани от дадената й титла. В резултат на това организацията „Мис България“ понесе щети, накърняващи нейните бизнес отношения както с дългогодишни партньори, така и с нови такива. След внимателно разглеждане и обстоен преглед на обстоятелствата организацията „Мис България“ реши, че тези нарушения подкопават репутацията на конкурса. В резултат на това г-н Гаел Бонел Санчез няма друг избор, освен да отнеме титлата и короната от г-ца  Кравец, като това решение влиза в сила незабавно”, посочват от организацията. Г-ца Елизабет Кравец няма право да ползва търговската марка с наименованието „Мис България" в своята комуникация, завършват съобщението.

На нейно място като Мис България бе обявена първата подгласничка на Илияна Борисова, която от своя страна пое короната и отговорностите, произтичащи от титлата.

В историята на конкурсите за красота това далеч не е първият подобен случай.

Голота

Преди време Радинела Чушева бе на път да се сбогува с короната, която дори и бе отнета временно, докато се разнищи случаят. Тогава Мис България 2019 скандализира социалните мрежи с вулгарни снимки, между които и доста разголени кадри и видеа, с които се излага по брутален начин. Скандалната миска без свян показва задните си части, облечена в изрязан бански костюм, който не оставя нищо на въображението. Въпреки това след решение на организаторите Радинела запази короната на главата си. Марина Войкова също се размина на косъм с това да се раздели с короната  на Мис България 2015. Оказа се, че 21-годишната победителка от Елин Пелин също бе нарушила едно от основните правила на конкурса. А именно - да няма никакви еротични фотосесии преди участието си.

Скандалът около 21-годишната Марина Войкова избухна, след като християнското сдружение “Православна младеж - Св. Петка Търновска” поиска тя да върне короната, защото се е снимала гола. „Марина Войкова е правила фотосесия при известен български фотограф, който не е еротичен. Кадрите са съвсем нормална моделска сесия, на която нищо неприлично от тялото не се вижда. Короната няма да й бъде отнета. Тя работи като модел от 4 години”, обяснява тогава Ирина Папазова, собственик на конкурса.

За сметка на това заради голи кадри една от най-красивите ни миски се раздели с титлата. Благодарение на свръхраздуханата история с публикуваните “голи снимки” на Мис България 2002 Теодора Бургазлиева се размина с възможността да представи страната ни на финала на “Мис Свят”.

Самолет

Вдигна се шум и покрай короната на Мисис България Надя Недялкова, която отказа да представи България на международен конкурс  за красота, което е едно от задълженията на миските.

Сияна Йорданова, която бе избрана за Мисис Баба през януари, едва ли е очаквала, че само седем месеца по-късно тази титла ще й донесе толкова главоболия. Варненката бе забъркана в скандал, след като се явила на своя глава на конкурса "Елит трансконтинентал Европа“ в Унгария, без да информира българските организатори за това. За нея било предвидено да участва на съвсем друг форум, който се провежда в Гибралтар. Но тъй като варненката била подписала договор и не спазила поставените условия - по тази причина титлата й била отнета.