0

DJ миксира пред екзалтирана тълпа в памет на Силвио Берлускони. Тайни партита във вила мечта се организират в социалните мрежи. 27-годишен PR експерт на име Матео Кастелани стои зад обидните събития. Карабинери разбиха доходоносната му схема, като прекъснаха подобен банкет в района на Коста Смералда.

Кастелани изпипва партита до съвършенство – паркинг, охранители, касиери, бармани и DJ. Дрескодът е в черно. За забавлението на над 250 души е организиран транспорт с микробуси до тайна локация, където младежът е наел вила за 10 000 евро на месец.

Когато карабинерите нахлуват във вилата, те се изправят пред мега събитие с шумна музика, хора наредени на опашка, луксозни автомобили Ферери и Ламборгини, паркирани върху земеделска земя. Входната такса е 50 евро за жени и 100 евро за мъже.

„Това е парти с нестопанска цел с приятели. Споделяме разходите за напитките“, оправдал се младият организатор.

По време на обиска карабинерите открили два дневника с приходи и разходи за други две партита на 7 и 14 август, на което присъствали известни личности. В кофа за боклук намерили вакуумирана торба с около 40 000 евро.

„Оставих ги на сигурно място. Взех си с мен за почивката на остров Сардиния“, разказал пред властите Матео Кастелани.

27-годишният Матео е докладван на прокуратурата за незаконно провеждане на партита. Въпреки младостта си Кастелани е един от най-известните PR-и в Рим от няколко години насам. Той е избран от скандалния рапър Травис Скот, за да организира афтърпарти след концерта в Рим на 7 август. Младежът си сътрудничи и с някои от най-известните дискотеки в италианската столица.

След като няколко сезона организира партита в кънтри клуб в Порто Ротондо на остров Сардиния, Кастелани прави решаваща крачка и от PR се превръща в предприемач. Създава собствена марка наречена „Островът на мъртвите“ ("Isola di Mortorio") и пуска онлайн магазин, в който продава шапки, чанти и тениски с логото си. Акцентът в колекцията е тениската в памет на Силвио Берлускони, на която е изобразен с известната бандана, която бившият премиер слага в Сардиния за срещата си с Тони Блеър.