0

Б ългарската национална телевизия поставя официално начало на новия телевизионен сезон с любими предавания и много изненади от 12 септември.

Драгомир Драганов се завръща на екран и от 18 септември всяка неделя от 19 ч. ще посреща зрителите в студиото на „С БНТ завинаги“, за да разказва заедно със звездните си гости незабравими и вълнуващи истории на големите български артисти и творци. Предаването е естествено продължение на „БНТ на 60“ и също като него ще остане запазена територия за спомени и преосмисляне.

Химия

От 12 септември сутрешното лайфстайл предаване „100% будни“ по БНТ 1 ще бъде с нов начален час - от 9:20 ч. до 11:00 ч. Всеки делничен ден лъчезарните водещи Мария Андонова и Стефан А. Щерев ще се грижат за доброто настроение на зрителите със завладяващи рубрики, полезни идеи и любопитни дискусии. В новия сезон „100% будни“ се фокусира върху науката, затова сред новите попълнения в екипа на предаването е химикът Наско Стаменов. Всеки петък той ще запознава аудиторията на обществената телевизия с необятния свят на химията по достъпен и приятен начин. Веднага след „100% будни“ програмата на БНТ 1 продължава с Дими Стоянович и предаването „Култура.БГ“ - от 11 ч. до обедната емисия новини „По света и у нас“.

Задачи

На 17 септември в 21 ч. се завръща късното вечерно шоу „Събота вечер с БНТ“ с водещ Ники Станоев. Много смях и звездни срещи с популярни личности очакват зрителите на БНТ 1, като няма да липсват и изненади - нов сегмент в предаването с участието на артистите от „ШиЗи Импро Театър“ Яна Огнянова, Златин Цветков, Илиан Илков и Катя Бръмбарова. За първи път в българския телевизионен ефир четирима актьори ще импровизират върху задачи, които получават на момента. Шоуто „Музика безкрай“ също ще постави началото на своя нов сезон. От 22 септември всеки четвъртък в 21 ч. музиката ще превзема ефира на Българската национална телевизия с телевизионни концерти на популярни български изпълнители.

Спорт

Едни от най-значимите спортни събития ще излъчи БНТ през септември. До 18 септември БНТ 3 излъчва европейското първенство по баскетбол. От 12 до 18 септември предстои световно първенство по борба, а от 14 до 18 септември София е домакин на световното първенство по художествена гимнастика. Зрителите на обществената телевизия могат да гледат грациите на живо в ефира на БНТ 3, а финалите, българските участия и награждаването - в ефира на БНТ 1. На 23 и 26 септември обществената телевизия ще излъчи на живо мачовете на българския национален отбор по футбол от турнира УЕФА Лига на нациите.