0

А ктрисата Мартина Апостолова, която изигра шефката на полицията в хитовия сериал на NOVA “С река на сърцето“, е новата любимка на Холивуд. Това разкри режисьорът Теодор Ушев, след като неговият филм „Ф1.618“ спечели наградата „Златна палма“ от кинофестивала в Бевърли хилс. След прожекцията на лентата в TCL Chinese Theatres всички са говорили само за нашето момиче.

Злато

„Ние не разбирахме какво казва, а не ни трябваше да четем субтитри - защото всичко се изписваше на лицето й! Тя трябва да е световна звезда! So captivating! Прииска ми се да я познавам, да си говоря с нея и толкова много страдах, когато изчезна и беше изтрита“, са казвали зрителите на Тео Ушев. „Марти, ти си злато! Сега вече знам защо филмът ни се харесва в Щатите - американците се влюбват в теб! Нямаше нито един зрител, с когото разговарях, който да не говори дълго и с възхищение за твоето изпълнение и присъствие!!! Нито един!“, добави режисьорът. „Още не сме се чували да се поздравим за успеха с Тео, само си писахме във Фейсбук. Очаквах този успех в САЩ, защото този жанр е много близо до тях, съществува от години и като че ли имат друго възприятие за тази стилистика. Там Тео хората го обичат. Затова освен че се радвам, ми е и малко тъжно, защото когато някой е успешен навън, тук все смятат, че има нещо гнило в успеха му. Много хубаво съвпадна наградата в Бевърли хилс с изявлението, което Ушев направи на фестивала в Москва - за мен това е по-важно, че показва много ясно в какво състояние се намира светът“, коментира пред „Телеграф“ Мартина Апостолова.

Война

„Войната унищожава руската култура. Всяка ваша изстреляна ракета изгаря по една руска книга. Всяка ваша бомба взривява по едно стихотворение, унищожава по един филм. С всяко убито невинно дете или жена убивате и по един ваш писател, артист, режисьор. Войната убива вашето изкуство! За какво ви е това?

За парче земя, в което след войната няма да поникне и един картоф? А ако поникне, той ще бъде отровен… Отровен от мъката на убитите хора. Не разбирам! Моля ви, трябва да направим нещо.

Човекът и любовта трябва да победят омразата и смъртта.

Аз вярвам, че не всичко е загубено“. Това заяви Теодор Ушев на официалната пресконференция на Московския кинофестивал, в която се включи онлайн. „За съжаление не видях реакциите. Виждах само водещите пресконференцията и преводача. Той щеше да получи удар. Спря да превежда на английски (последната половин част я казах на руски, щото преди това ме цензурираше...) Но имаше гробно мълчание... И бързо прекратиха седянката“, коментира още режисьорът. Той неведнъж е демонстрирал подкрепа за Украйна и се е обявявал против руската пропаганда и режима на Путин, затова и участието му във фестивала отваряше много въпроси.