0

„Обичам те, България“ - написа легендарният рок певец Джо Лин Търнър в социалните мрежи. Той си качи снимка от плажа на морската столица, към която добави: „Варна, невероятна седмица“.

Попчета

Стотици почитатели на „Рейнбоу“ и „Дийп Пърпъл“ го приветстваха с добре дошъл в нашата страна. Местен дори разгада къде точно се е щракнал музикантът: „На влашкия. Днеска къцаше за попчета“. „Елате и през лятото – юли, август“, „Елате в Бургас, сър“ - приканваха го феновете. „Аз самият като българин се гордея, че сте сред любимите ми певци. Rock on“, „Вие разпространявате българската красота“, „С добри приятели и страхотна публика нещата винаги изглеждат перфектно. Радваме се, че обичаш България и феновете си тук! Насладете се на времето си отново тук, в България“, кефят се меломаните. А други си припомниха предишни негови гостувания: „Радвам се, когато пяхте тук във Враца“ и „Миналото лято направихте страхотен концерт с "Ахат" в Летния театър. Поздрави“.

Подаръци

През уикенда в България се оказа и друга световна рок легенда, също вокал на „Рейнбоу“ - Рони Ромеро. 42-годишният чилиец в последните години живее в Букурещ, след като се ожени за румънска зъболекарка, предлагайки й брак на концерт у нас. Той дойде за участие във фестивала „Мездра рок“, като преди това се снима пред римската крепост Калето. „Пристигнах в Мездра за шоу тази вечер, а сутринта имах шанса да посетя прекрасните руини на древна римска крепост и човешко селище на 7000 години... Просто невероятно. Мездра е малък, но много красив български град край река Искър. Огромни благодарности на кмета за поканата, подаръците и гостоприемството на „Ариел“. Ще разтърсим площада на Мездра с моите приятели от „Еридан“, написа музикантът. „Страхотно, че се интересувате от история и археология“, „Беше невероятно шоу, радваме се, че имахме честта да ни гостувате“, „Уоу, това е родният ми град, но сега съм в САЩ, благодаря, че споделихте това“, коментираха почитателите на Рони Ромеро.