0

Л оши новини за тези, които очакваха рапъра, продуцент, моден дизайнер и предприемач Кание Уест отново да се кандидатира за президент на САЩ през 2024 г.

Адвокатът на рапъра потвърди, че кампанията му е приключила, преди да започне.

„Той няма да се кандидатира за поста през 2024 г.“, каза Брус Маркс, адвокатът на Кание Уест, пред Rolling Stone. Неназован източник също каза, че възможността за президентска надпревара е „отвъд отдалечената“, като друг добави: „Няма нагласена кампания или нещо подобно“.

Уест, който промени името си на YE, обяви кандидатурата си за 2024 г. през ноември 2022 г. и назначи за кратко Милош Янопулос като мениджър на кампанията си, преди да го уволни след по-малко от месец. Отричащият холокоста Ник Фуентес пое поста лидер на политическия екип на Запада до май, когато Янопулос се завърна и се обяви за "директор на политическите операции" на кампанията YE24.

Но доклад от октомври до Федералната избирателна комисия от политическия комитет на Уест, Kanye 2020, вече не изброява Янопулос в нейната ведомост. Ковчежникът Хасан Шейх сега се вижда да ръководи комитета, който имаше 10 000 долара в брой към 30 септември.

Сделките на Кание Уест с компании, включително Adidas, GAP и Balenciaga, бяха анулирани след поредицата от антисемитски коментари и появата му в подкаста Infowars на Алекс Джоунс, в който каза, че харесва Адолф Хитлер.

Рапърът също така преди това е подкрепял Доналд Тръмп и дори се твърди, че го е помолил да бъде негов вице през 2024 г.