0

Л егендарната сръбска фолкпевица Весна Змиянац тръгна по стъпките на Свети Иван Рилски, отдавайки се на отшелничество. Тя заживя в къща в планината Букуля в западната ни съседка. Жилището в гората е придобито по време на активната й кариера.

Изпълнителката разказва, че зимата не я притеснява, защото си купила генератор, храна и дърва и е готова за тежки метеорологични условия.

„Имам шест камини и една печка на дърва на Букуля, така че няма да имам проблем с отоплението. Купих дърва и имам собствена гора. Не ходя да събирам дърва, имам помощ от съседи, така че не мога да направя всичко сама. Освен това реших да си купя генератор и тогава ще съм напълно готова за зимата. И ако пак поскъпне тока, ще спестявам. Добре, че вече съм приготвила зимно палто“, сподели Весна и допълни, че дъщеря й Николия и зетят Реля Попович ще прекарат зимния сезон заедно с нея и внуците й, ако е необходимо.

Изпълнителката на „Jorgovani” разказва, че всеки може да остане при нея. А любимото й занимание е да готви.

„Когато съм в кухнята, не мога да правя нищо друго вкъщи! Така е, защото не слагам един тиган на котлона, но трябва да имам от всичко по малко и затова приготвянето на обяда отнема много време“, споделя още Змиянац.

„Внуците не обичат месо, но обожават всичко друго, което им приготвям. Затова често приготвям зелен фасул, сатараш, постни сарми и пълнени чушки... И всички тези зеленчуци са от моята градина! Сега уча Риа да готви, приготвяме някои ястия заедно. Напомня ми на мен, неспокойна е, малко криволичеща, пълна е с енергия. Много обичам внуците си“, казва певицата и добавя, че наскоро е имала лош късмет с по-голямата си внучка.

„Хана беше при мен, забелязах, че беше някак тиха. Гледах я какво прави, а тя взе дистанционното на телевизора, поигра си с него и натисна всички бутони. По телевизията имаше само "снежинки". И наистина ми е проблем, когато се случи нещо такова, защото Букуля не е толкова близо, че някой да скочи и да ми го нагласи. Започнах да й крещя и тя изви от смях. Толкова съм строга баба. Но тя е много забавна, прави керефек и винаги ни разсмива“, заключи Весна.