0

Д жейми Фокс бе отличен с награда по време на церемонията по връчването на наградите на Асоциацията на критиците, наречена "Изборът на критиците". Тя е посветена на киното, телевизията и постиженията на чернокожите и латиноамериканците.

55-годишният носител на "Оскар" прие наградата "Авангард" от колежката си Джурни Смолет. Това бе първата му публична поява след мистериозното си "медицинско усложнение" през април, припомня "Page Six".

След бурните овации от публиката, Фокс разказа за здравословното си състояние. "Преди шест месеца всъщност не можех да ходя", започна така 12-минутната си реч. "Аз не съм клониран, въпреки че много хора смятаха така", пошегува се той.

"Искам да благодаря на всички. Преживях нещо, което никога не съм очаквал, че би ми се случило. Не го пожелавам на никого - дори на най-големия си враг. След дългото лечение най-накрая видях светлина в тунела."

За последен път Фокс говори за здравословните си проблеми през юли, като заяви, че е преминал през "ада и обратно" и похвали сестра си Дейдра Диксън и дъщеря си Корин Фокс за спасяването на живота му.

"Знам, че много хора чакаха или искаха да чуят нещо ново, но ако трябва да съм честен с вас, не исках да ме виждате в това положение", призна той. "Искам да ме видите как се смея, как се забавлявам, как се веселя, как се шегувам, как снимам филми."

Въпреки че близките на Фокс не съобщиха какво точно е довело до хоспитализацията му, дъщеря му Корин разкри през пролетта, че баща й се е разболял по средата на продукцията на предстоящия му филм "Отново в действие". През май той самият благодари публично в Instagram на феновете си за "цялата любов", като добави, че се чувства "благословен".