0

Л или Иванова цял месец е отрупвана с подаръци покрай Цветница, Великден и утрешния й рожден ден, като част от даровете й станаха достояние на фенове и завистници в социалните мрежи, видя „Телеграф“.

Както винаги примата е заявявала, че е важно отношението, не толкова цената на подаръка. Цветята са най-много и те просто никога не спират да текат към дома на певицата на столичната улица „Оборище“, независимо дали става въпрос за празник или делник. Всеизвестно е, че Лили предпочита светлите тонове, затова 101 червени рози е трудно някой да й подари, ако твърди, че й е истински фен. Но пък 101 бели рози се случва доста често за празници.

Икони също са сред най-съкровените дарове за примата, приема само тези от най-близки приятели и творци. Фигурки и рисунки на петли от години са предпочитани, като спазва древното народно поверие, че такава птица човек задължително трябва да има вкъщи.

Преди време примата показа и даровете от буркани с мед. Продуктът е екологичен, от най-чистия регион в Европа според класация на НАСА. Носят й го от специални кошери в Родопите, където пчелите събират прашец от стотици различни билки.

84

На 24 април Лили става на 84, родена е през 1939 г. Десетилетия, а може би и все още, се носи слух, че всъщност Грандамата на БГ естрадата е по-възрастна, като има вариации за това. Някои стигат до плюс 10 години разлика, други само до две. В последните дни се завъртя вариацията за средно положение от 5 години, като се твърди, че знайни и незнайни чиновнички лично били преправяли паспорта на певицата.

Естествено, това поражда различни версии и теории на конспирацията, но и много вицове. Като тоя как мумията на Рамзес се събудила след 3000 години и минавайки покрай един магазин, чува песен, попитала дали Лили Иванова още пее. Други пък я пращат чак при Адам и Ева. В Райската градина Ева вижда, че Адам си говори с една жена и го пита тая коя е, а той отвръща, че не знае друго за Лили, но тя вече била там, тоест малко след Сътворението.

Самата Лили доскоро не демонстрираше публично чувството си за хумор, но точно този месец го направи, когато навръх 1 април си пусна карикатура. Там тя е с къса поличка и мрежести чорапи, мъкне сакове и чанти с висша мода, а отстрани са седнали две бабички и се питат дали това не е Лили от горния клас. „Благодаря на художниците Алла и Чавдар Георгиеви за карикатурата, чийто оригинал е в Дома на хумора и сатирата, гр. Габрово!“, написа Лили в знак на признателност.

Основната версия за играта с възрастта на певицата е как преди години Лили отива на фестивал в Чили, където трябва да покаже майсторство и невероятен глас, но се оказва, че има възрастово изискване и тогава по поръчение на партията е подмладена и рождената й дата от 1937-а става на 1939-а (или по-новия вариант от 1929-а на 1939-а). Чили обаче се оказва лошо място, защото вече там хунтата е обявена и Лили е освиркана от части от публиката като комунистическа певица, като определено не искат да я чуят.

Иначе, що се отнася до годините, изниква един основен въпрос и той е – ако Лили наистина е по-възрастна, то няма ли след толкова време най-малкото да се похвали, че е на 86, а не на 84, или пък е на 94? Звучи още по-драматично и достойно за уважение. Риторично питане - явно 1939-а е въпросната свещена година.

Писмо

Макар все по-рядко да се случва в наши дни, все още Лили Иванова е от малкото български звезди, дори единствената, на която можеш да пишеш и да си сигурен, че писмото ще се получи, без да посочиш адрес. Важното е да го сложиш в плик и на него да напишеш имената на примата – може само да добавиш София 1000. Преди години пощальоните са носили по една торба такива писма всеки ден, но с напредването на технологиите нещата стават по електронен начин и връзката в социалните мрежи взима превес.

Във времена, когато повечето БГ знаменитости проявяват съществени затруднения с родния си език и се справят по-добре с английския, Лили е от малцината, които проявяват много добри познания по български. Казват, че когато не била сигурна в написването на нещо, тя първо се допитвала до една от най-известните родни писателки. Но в повечето случаи Иванова сама се справяла чудесно. Както и със социалните мрежи, където сама си пуска почти всичко. Тотално била на „ти“ с новите технологии.

Лили Иванова често казва, че първо вярва в Бог, а след това и в себе си. Преди време посети и Божи гроб. Но предпочете това да бъде интимно преживяване и да остави впечатленията само за себе си, без да ги споделя.

Ясно е, че е работохолик и винаги търси най-новото както в модата, така и в музиката си. На нея принадлежи рекордът по посещаемост у нас в зала от ноември 2012 г. с 15 000 души. Поради липса на по-голяма.

Лили признава, че има няколко неща, с които се зарежда и поддържа, като на първо място това са тишината и сънят. В едно тв интервю заяви: „Аз обичам да съм сама, но не съм самотна. Ако не съм сама, загивам.“ Защото това е нейното време за възстановяване. Допълва, че се зарежда от работата и новите проекти. Отсича: „Животът е само напред“. И няма връщане назад, но все пак през последните години направи и обратен завой, след като дълго време отказваше да изпълнява великите си хитове, приемайки ги за нещо отминало. Но пък публиката точно тях ги иска. И част от така обичаните си песни Лили взе да изпълнява отново.

Био

Лили Иванова залага на биопродукти, казват приближени до звездата. Тя набляга на специален натурален шоколад, обикновено правен в Белгия.

Твърди се, че всяка седмица й доставят поне по веднъж яйца от екологично чиста ферма, снесени от свободно разхождащи се кокошки. Примата на никого не дава да й вари яйцата, а сама се грижи за тях. Дълги години имаше уред за варене на яйца, после го смени, но отново с германски.

Освен шоколад, яйца и мед примата хапва италиански храни, предимно паста. Тя обича добре овкусени, но в никакъв случай пикантни ястия. Диетата й не я ограничава, но Лили е на принципа, че трябва да стане от масата малко гладна и стомахът да не й „тежи“.

Противно на очакванията, Лили твърди, че любимото й време от деня е утрото. Нейни музиканти споделят, че през годините примата ги е изненадвала с ранобудността си, когато са на турне. Във Варна пък още се разказват истории как всенародната любимка е била забелязвана да посреща изгрева на слънцето на морския бряг, но това през времето, когато там не бе толкова пренаселено.

В обществото битува мнението, че звездата е нощна птица. Тя сама няколко пъти е правила изказвания, че си ляга късно, но винаги гледа да е в кревата преди полунощ. Това е времето, когато чете най-усилено. Обича съвременната литература, но чете и класика. От световните автори любимец й е Оскар Уайлд.

За Лили Иванова Левски е от най-великите личности в света. Знайно е, че тя събира книги за Апостола. Има и няколко издания на тефтерчето му.

Що се отнася до Карлово и околността, има слухове, че в един от местните курорти помагат за възстановяването й с лековита кал и вода, ама дали това е вярно или просто фантазия, не може да се каже, поне докато няма официално съобщение по въпроса.

Останаха 2 билета по 500 лв.

До късния следобед вчера бяха останали само два билета от по 500 лв. за концерта на Лили Иванова на 19 май в Народния театър „Иван Вазов“, видя „Телеграф“.

Те са на 5-и ред, 144 и 146 места. Очаква се примата да продаде и тях съвсем скоро. Лили държи и рекорда по най-скъпи билети сред БГ звездите – 500 лв. за въпросния концерт.

Според част от най-запалените й почитатели звездата била се зарекла на концерти винаги да е с минижуп пола или в панталони. Така се чувствала по-свободна и това не й пречело да мисли само за песните си, когато е на сцената. Иначе дългите рокли я разсейвали. Но пък от Лили винаги могат да се очакват изненади. Затова ще е интересно какво ще облече, макар че за повечето фенове едва ли има чак толкова съществено значение.

.

 .
Плейбой

Хю Хефнър лично я прецаква

Лили Иванова е получила много силен удар под кръста лично от Хю Хефнър навремето.

Това станало през 2002 г. За излизането на първия брой у нас на „Плейбой“ през април. Чуждите издатели и лично Хефнър, който одобрявал корицата на всеки един стартов брой, така и не успели да проумеят какво значи Лили Иванова за българския зрител и читател. А и нашите не могли да им дадат адекватен пример от чужбина за звезда с нейния ранг за тамошните хора. Хефнър по никакъв начин не искал да се съгласи примата на примите да грейне с голяма снимка на корицата на изданието. От българска страна партньорите му въртели, сучели и обяснявали, но не срещали никакво разбиране. Отсреща им се давали абсурдни доводи за възрастта на певицата и за това, че тя не показвала нито цици, нито дупе или нещо друго. Накрая Хефнър се наложил с идеята на корицата да грейне по-млада жена, която минава в категорията „мацка”. Така там се появява Юлияна Кънчева, която била с петкратно по-нисък хонорар от звездата, но все пак най-отпред. Иванова направила стилна фотосесия, която е пример в днешно време за разголване без събличане.