0

А мбър Хърд подаде жалба за отмяна на решението по делото срещу бившия й съпруг Джони Деп.

Адвокатите на Хърд посочиха 16 грешки, допуснати в съдебните документи по време на процеса. По-конкретно адвокатите на актрисата твърдят, че делото е трябвало да бъде разгледано в Калифорния, а също и, че процесът изобщо не е трябвало да се състои, тъй като вече е било даказано, че Деп е малтретирал Хърд в съд в Обединеното кралство.

Освен това защитниците на Хърд заявяват, че присъдите, дадени от съдебните заседатели си противоречат.

„За да вземат решение в полза на Деп, съдебните заседатели е трябвало да заключат, че актьорът не е малтретирал Хърд и че тя съзнателно е излъгала, като го е обвинила за нанесен физически тормоз“, посочват адвокатите на актрисата, които смятат, че тези доводи ще доведат до отмяна на присъдата.

В документите се посочва още, че решението по делото ще окаже негативен ефект върху жени, които желаят да говорят открито за насилие, оказано им от богати и известни мъже. Освен това адвокатите на Амбър Хърд твърдят, че обезщетението, което тя трябва да изплати на Джони Деп е в твърде голям размер.

Хърд настоява съдът да отмени решението срещу нея и да отхвърли без предубеждения исковете на Деп. Амбър Хърд също така претендира да бъде проведен нов процес, ако съдът отхвърли жалбата й.

Джони Деп осъди Амъбр Хърд за клевета, след като актрисата го обвини в домашно насилие с публикация в медиите през 2018 година. Въпреки, че не споменава поименно Деп, актьорът от „Карибски пирати“ твърди, че статията е повлияла негативно на професионалната му кариера.

Деп спечели делото срещу бившата си съпруга, като съдиите постановиха, че той трябва да получи обезщетение от 10,3 милиона долара от Амбър Хърд.