0

Б рад Пит е научил от медиите, че неговата бивша съпруга Анджелина Джоли е продала дела си от френското им лозе на руски олигарх, пише DailyMail.

Брад и Анджелна имат взаимно обвързващ договор към бизнеса на Шато Миравал на стойност 160 милиона долара, като и двамата са се съгласили никога да не продават своя дял без разрешението на другия.

Сега обаче 59-годишният Брад Пит разкри, че живата богиня на Холивуд е изтъргувала своя дял от 50% през 2021 година. Адвокати на актьора съобщиха, че той има нови бизнес партньори, с които ще стопанисва лозето. Дори още по лошо ... купувачът е свързан с руски гигант за производство на водка, оглавяван от олигарха милиардер Юрий Шефлър, които възнамерява да използва топлата връзка с Холивуд, за да излъска своя имидж. Неотдавна Юрий Шефлър попадна в списъка със санкции срещу руснаци на Министерство на правосъдието на САЩ. Той е известен още и като краля на водката, тъй като държи правата над популярната марка „Столичная“.

„Както ще бъде доказано по време на процеса, действията на Анджелина Джоли са били незаконни. Нейната цел е била незаконно да увеличи собственото си богатство и умишлена да навреди на Брад Пит", се казва в документа, подаден във Върховния съд на Лос Анджелис.

Пит и 47-годишната активистка за правата на човека се разделиха през 2016 г., но до ден днешен все още водят тежки дела за пари, имоти и за попечетелството над децата им. Последната съдебна схватка касае спора им за Шато Миравал – имение със 35 стаи и лозе, които двамата придобиха за 60 милиона долара през 2011 година. Брад и Анджелина се венчаха в Шато Миравал три години по-късно.

В преработена жалба, подадена до съда, звездата от „Боен клуб“ твърди, че първоначално е отказал да закупи дела на бившата си съпруга в идиличната винарна, разположена в Коренс - село в Южна Франция. Вместо това Джоли решава да продаде Шато Миравал на руснак, за да опетни репутацията на звездния си бивш, твърди Брад Пит.

В насрещния иск пък Анджелина Джоли заявява, че Пит прави опит да я принуди да продаде дела от лозето на неговата компания „Mondo Bongo“ при неразумни условия и разпространява лъжи, че Юлий Шефлър е съюзник на Владимир Путин. Според Анджелина бившият й съпруг е пропилял общи средства за замъка, като е инвестирал в проекти, с които да почеше егото си, като изграждането на плувен басейн и богато украсено стълбище, което е преустройвано четири пъти.