0

П ринц Хари и Меган са на път да предизвикат нов спор с кралското семейство, след като пуснаха нов уебсайт снощи, който използва името Съсекс, чиито херцози са те.

Двойката замени своята уеб страница в Archewell със сайт, наречен Sussex.com, който включва техните биографии и изброява последните им дейности, пише Daily mail. Но източници на медията предупредиха, че използването на тяхната титла Съсекс и кралския им герб за, изглежда, търговски цели, може да предизвика оплаквания от двореца. „Ще имат истински проблеми с използването на името Съсекс. Това е кралска титла и ако има някакъв намек за комерсиализъм в това, тя ще бъде затворена. Просто е потресаващо, че не могат да видят колко е безобразно.

Стартирането на уебсайта подхрани спекулациите, че Меган и Хари се опитват да съживят медийната си кариера. Началната страница за „Офисът на принц Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс“ беше пусната на живо в понеделник вечерта. Той включва блестящи биографии както на Хари, така и на Меган, както и последните новини за двойката. Херцогът е описан като „хуманитарен деятел, военен ветеран, защитник на психичното здраве и борец за околната среда“. Съпругата му е приветствана като „феминистка и защитник на човешките права и равенството между половете“.