0

Ш ведската група АББА забрани на кандидата за президент Доналд Тръмп да използва музиката им, след като бившият държавен глава на САЩ използва няколко от техните песни на предизборен митинг.

Тръмп използва няколко от песните на бандата, сред които Money, Money, Money, The Winner Takes It All и Dancing Queen на събитието си в Сейнт Клауд, Минесота, съобщи вестник Svenska Dagbladet.

На събитието бяха показани и кадри на членове на АББА на голям видео екран на хокейния стадион заедно със съобщения, призоваващи подкрепящите да дарят пари за кампанията му.

Universal Music, звукозаписната компания на шведската група, заяви, че не е искано разрешение за използване на музика или видеоклипове на АББА от щаба на Тръмп и че кадрите от събитието трябва да бъдат „незабавно свалени и премахнати“. Говорител на групата каза: „Заедно с членовете на АББА открихме, че са публикувани видеоклипове, където музиката/видеоклиповете на групата са използвани на събития на Тръмп, и затова поискахме това да бъде незабавно свалено и премахнато“.