0

М илиардерът Илон Мъск беше обвинен в антисемитизъм, след като се съгласи с туит, който обвинява еврейските общности в омраза срещу бялата раса.

Туит, публикуван от @breakingbaht в сряда вечерта, гласи: „Еврейските общности прокарват точно тази диалектическа омраза срещу белите, за която твърдят, че искат хората да спрат да използват срещу тях“. Милиардерът собственик и технически директор на X (Twitter), отговори същата вечер: „Всъщност казахте истината“ В друг отговор той написа: „Дълбоко съм обиден от съобщенията, които прокарват де факто антибелия расизъм или антиазиатския расизъм или расизъм от всякакъв вид“.

В Мъск продължи продължи тезата си с друg туит, който гласи: „На всеки е позволено да се гордее със своята раса, с изключение на белите хора, защото са ни промити мозъците, за да вярваме, че нашата история е била малко „по-лоша“ от тази на другите раси. Тези лyvжи трябва да спрат“.

Реакцията на Мъск идва на фона на огромnо недоволство срещу Израел по цял свят, заради бомбардировките по Ивицата Газа. Въпреки че Тел Авив се оправдава, че атакува само цели на „Хамас“, при атаките загинаха над 10 000 души, като почти всички от тях са цивилно насeление.