0

И звестната актриса Джейн Фонда призна, че се е съгласила на среща с 90-годишния Рихард Лугнер, като той ще й плати колосална сума, за да го придружи на бала на Виенската опера в четвъртък.

Фонда разкри, че е приела поканата на австрийския предприемач, който й я поканил да присъства на едно от събитията в социалния календар на страната срещу голяма сума пари. Голямата звезда на Холивуд се изповяда, че средствата са й необходими, за да плаща сметките си и да издържа своите внуци.

Фонда сподели, че не е била добре информирана за събитието, на което ще присъства, но смята, че то е „по-скоро оперно представление, а не бал“.

Актрисата, която е активист за ограничаване на измененията в климата, обясни, че „съжалява“ да научи, че голяма австрийска петролна и газова компания е спонсор на бала на Виенската опера.

„Тези компании за изкопаеми горива са престъпни. Те убиват хора. Те убиват планетата“, отбеляза звездата. „Моля, опитайте се да накарате вашата опера да преустанови подкрепата от тази петролна компания“, обърна се Джейн Фонда към организаторите на събитието.

85-годишната знаменитост е поредната в списъка със звездни жени на бизнесменът Рихард Лугнер, който е известен с това, че плаща неразкрити суми на известни дами, за да го придружават на прочутия бал на Виенската опера.

Известни гости, включително Памела Андерсън, Ким Кардашиян и Ел Макферсън, бяха сред звездите, които споделиха една вечер с Лугнер на бала на Виенската опера в миналото.

Фонда разкри, че няма да танцува на бала, тъй като има изкуствени стави в рамото, бедрата и коленете. „Стара съм и може да се разпадна“, иронизира Джейн Фонда.