1

С ексимволът Памела Андерсън отново нападна движението #MeToo, стартирало след лавината от обвинения в сексуален тормоз в Холивуд.

През ноември 2017 г. бившата плеймейтка на Playboy – която признава, че е имала собствена „плашеща“ среща с осъдения за сексуален тормоз филмов продуцент Харви Уайнстийн, каза пред журналистката Меган Кели по време на интервю в шоуто „Днес“: „Знаеш в какво се забъркваш ако отидеш сама в хотелска стая.".

В ново интервю тя коментира пред Ронан Фароу, човекът, който разкри скандалното поведение на Уайнстийн, че „майка ми би ми казала и мисля, че това е видът феминизъм, с който съм израснала: „За танго са нужни двама“. „Ако някой отваря вратата на хотелска стая по халат, а вие отивате на интервю за работа, не влизайте. Но ако влезете, направете така, че да получите работата“, каза още Андерсън.

Въпреки че звездата от „Спасители на плажа“ призна, че това е „ужасно да се каже“, тя отбеляза, че „трябва да имаш достойнство и самоуважение“. „Но мисля, че много хора нямат това или не са били научени на това“, продължи тя. „Благодаря на Бог за движението #MeToo, защото нещата се промениха и хората са много по-внимателни и уважителни.“

Андерсън, която е преживяла сексуално насилие в детството си, каза на Меган Кели по време на срещата им през 2017 г., че „се е научила никога повече да не се поставя в тези ситуации“. „Когато дойдох в Холивуд, разбира се, имах много предложения за частни прослушвания и неща, които нямаха абсолютно никакъв смисъл. Това е просто здрав разум: Не влизайте в хотелска стая сами. Ако някой отвори вратата по халат, трябва да си тръгнете“, обясни тя.