0

П арис Хилтън обяви още през 2020 г., че е преживяла физическо, психическо и емоционално насилие, а сега тя сподели, че е била и жетва на сексуален тормоз докато била в психиатричния център за лечение на младежи Provo Canyon в Юта, като тийнейджърка.

Говорейки пред NYT, Хилтън, която сега е на 41 години, заяви, че служител от мъжки пол й „направил прегледи на шийката на матката“ посред нощ.

„Много късно през нощта, някъде около 3 или 4 сутринта, те водеха мен и други момичета в стая и ни правеха медицински прегледи“, каза тя като добави, че там дори не е имало лекар.

„В стаята имаше различни членове на персонала, те ни караха да легнем на масата и пъхаха пръстите си в нас. Не знам какво точно искаха да направят, но определено не беше лекарски преглед и беше наистина страшно“, продължи тя.

„Това е нещо, което наистина бях блокирал в продължение на много години, но сега си го спомням през цялото време и си мисля за това. Сега, поглеждайки назад като възрастен, това определено беше сексуално насилие", категорична е Хилтън.

Тя сподели още, че този лош свой спомен, никога не обсъждала с никого.

"В Provo Canyon School бях будена през нощта от мъже, които ме завеждаха в стая и ми правеха прегледи на матката", каза тя.

„Лишена от сън и подложена на тежки лекарства, не разбирах какво се случва. Бях принудена да легна на маса, да разтворя краката си и да се подложа на прегледи на шийката на матката“, продължи тя.

„Плаках, докато ме държаха, а те казваха „Не!“ Те просто казваха: „Млъкни. Мълчи. Спрете да се борите".

„Това беше повтарящо преживяване не само за мен, но и за други оцелели. Бях насилвана, плача, докато пиша това, защото никой, особено дете, не трябва да бъде сексуално малтретиран“, категорична е Хилтън.

„Детството ми беше откраднато от мен и ме убива това, че все още се случва на други невинни деца", продължи богатата наследница.

По думите й решила да сподели тези "болезнени моменти", за да "се възстанови и помогне да се сложи край на това насилие".

Хилтън за първи път разкри за предполагаемото насилие, което е претърпяла в Provo през 2020 г., като каза, че е била изпратена в училището от родителите си, след като е станала купонджийка в тийнейджърските си години.

Тя каза, че времето, прекарано там, е било „непрекъснато изтезание“ и уточни, че дори е била принудена да лежи в изолация, докато е била там.

По това време Provo Canyon School излезе с изявление, в което се дистанцира от времето на Хилтън там – казвайки: „Първоначално открито през 1971 г., Provo Canyon School беше продадено от предишната си собственост през август 2000 г. Следователно не можем да коментираме дейностите или опита на пациентите преди това до този момент".