0

П еро на Telegraph.bg се окичи с короната на Лейди България Свят. Калина Атанасова е на 20 г. от София и е студентка специалност Медии и Журналистика в УНСС.

„Да участвам в конкурса беше спонтанно решение. Вълнението и емоцията са неописуеми. Не очаквах, че ще бъда наградена с титлата Лейди България Свят 2024, определено доста се изненадах. Не отидох с нагласата да спечеля, просто исках да изпитам адреналина от предизвикателството. Щастлива съм, продължавам да надграждам себе си в сферата на журналистиката, но определено конкурсите не са за мен. Опитах и спирам до тук с подобни изяви, но съм готова за нови.“, сподели Калина.

Титлата Лейди България Вселена пък бе присъдена на 30-годишната Биляна Димитрова от София. Чернокосата красавица има опит като модел, занимава се професионално с танци и е любител на животните. Титлата Лейди България Европа грабна софиянката Диана Мандакова. 20-годишната студентка учи Криминалистика във Висше училище по сигурност и икономика. Лейди България Интернешънъл бе присъдена на Елвира Йорданова от град Русе. Тя е на 26 г., студентка последна година право. В момента работи като брокер и хостеса в нощен клуб. В свободното си време кара такси.

До седемнадесетото издание на конкурса бяха допуснати 10 момичета. Финалистките дефилираха в три тура. В първия представиха пролетните тенденции в ежедневната мода. Във втория бяха облечени в спортни екипи от колекцията на Златка Райкова, а в последния с коктейлни и парти рокли. Темата на конкурса тази година бе здравословния начин на живот.

Журналистка, танцьорка и шофьор на такси са новите Лейди България
Лейди България Лейди България Лейди България
20

Гласовете си за победителките дадоха миналогодишните носителки на титлата Лейди България в Лицето на Силвия Теодосиева, Карина Атанасова, Христина Красимирова, Лилия Билалова и Елизабет Методиева. В състава на журито бяха още участниците от "Един за друг" Ивайло Герасимов и Христина, която се погрижи и за грима на момичетата. Председател на журито бе Меги Савова, собственик на марката.

Победителката спечели голямата награда в размер на 3000 лева ваучер за естетични процедури при доктор Алит Керимов.