0

- Тони, как и къде изкарахте рождения си ден?

- Празнувах го в ресторанта на един комплекс до град Шумен. Този път празнувах с по-малко хора, около 40 човека бяхме. 

- Имаше ли изненади и интересни подаръци?

- Синовете ми пяха, те са ми най-големите подаръци в живота. Аз се радвам на най-малките жестове, не на подаръци. Когато човек остарее, оценява други неща повече. И конец да ми подарят, ще ме трогне много. 

Facebook

- Давате ли си равносметка за живота на този ден?

- Да, давам си равносметка, колко бързо минават времето и животът, за съжаление. Самата цифра на свещичките в тортата малко ме стресира. Хем се радваш, хем осъзнаваш, че времето минава. Важно е човек как се чувства, но цифрата натежава. Да съм си само на 45 е добре, но 47 вече звучи по-тежко. Още има 4 отпред, но остава малко от нея. 

- Какво си пожелахте?

- Пожелах си само здраве за мен, хората, които обичам, и всички хора, които познавам, да бъдат здрави. Последните години животът е много стресиращ за целия свят. Само това си пожелавам, защото когато си здрав, можеш да работиш, да си изкарваш пари и живееш. Друго всичко е лесно и може да се купи освен здравето. 

- Какви почивки сте планирали за лятото?

- Живот и здраве, ще заведа семейството си за 15 дни на ваканция. Официалната почивка ми започна на 4 август. Всички ще сме в Турция, съпругата ми, Фики, неговата съпруга, Емрах, внуците. Мястото ще бъде в Анталия. И след почивката отново започва усилена работа. 

- Предстоят ли ви нови проекти?

- Предстои много голям концерт - Тони Стораро 25 години на сцена. Но не мога да издавам нищо повече, освен че ще бъде грандиозен. Още не сме избрали дата. Не мога да кажа кога ще бъде, къде, с кого. Може да бъде и по време на лятото, може и след лятото. Със самите организатори сме се разбрали още да не издаваме нищо поне още 20 дни. 

- Какво обичате да правите през свободното си време?

- Нямам много свободно време. Обичам да се разхождам, да се виждам с приятелите си и много обичам да си играя на плейстейшъна.

- Прекарвате ли време с внуците си? Какви интереси имат вече?

- С по-големия сме постоянно заедно. Взимам го с мен навсякъде, по сватби на роднини, на участия. На него му е много интересно. Виждам го как расте и как започва да попива от живота. Внучката ми е много мъничка все още. Обичам ги много, радвам им се. Малкият Тони има голям интерес към музиката. При нас си е наследство. И дядо ми е бил музикант, и прадядо ми, синовете ми също. Сега е негов ред. Навсякъде около нас е пълно с музикални инструменти и е неизбежно. Свири на пиано, на китара и на кларинет, все има на какво да практикува таланта си. Това е хубава професия и съм щастлив, че продължава традицията ни, а и определено има кой да му помага. Човек трябва да има една професия в живота си и да се занимава само с нея. Животът е много суров за хора, които нямат занаят и родителите не са мислели навреме да насочат децата си. Няма значение каква работа е, всеки занаят е красив сам по себе си. Имаш ли занаят, всичко останало ще ти потръгне. Всеки трябва да знае какво иска. 

- На какво най-много искате да научите внуците си?

- Искам да ги науча да бъдат честни хора, трудолюбиви, да не лъжат, да не мамят. Искам да имат спокоен живот, както живяха моите баба и дядо. Както се казва, те си заминаха като по книга. Младите не знаят как да живеят, толкова е опасно с тези медикаменти. Искам да ги опазя от тези неща. Доколкото мога, защото много си зависи и от тях.

С внуците и съпругата си.

 С внуците и съпругата си.
Facebook

- Вие и съпругата ви сте от дълги години заедно, каква е тайната на дългия брак и разбирателство?

- Ако жената иска да опази семейството си, тя ще го направи. Всичко е в ръцете на жената. Нашата професия например е много лоша относно семейството. Всеки ден са заведения, девойки, пътувания, нощен живот, алкохол. И ако жената иска да си запази семейството, тя трябва да бъде всеотдайна за децата, да прави компромиси с работата на мъжа си. 

- Предстои сезона на риалити форматите, вие самият бихте ли участвали в някое предаване?

- Не, никога не бих участвал. Аз не съм за такива формати, не съм такава личност просто. А и хората ме познават, аз съм от толкова много години на сцена. Аз съм си певец, обичам да радвам хората по заведенията, отколкото да участвам в такива предавания и хората да ме виждат в някаква друга светлина. Искам да си ме знаят като певеца Тони Стораро и дотам.

ТОВА Е ТОЙ:

  • Тунчер Фикрет Али, известен под псевдонима Тони Стораро, е български попфолк певец от турски произход 
  • На 2 август навърши 47 години 
  • Тази година празнува 25 години на сцена и предстои голям концерт 
  • Синовете му Фики и Емрах също са звезди на попфолка