0

П евица колабирана сцената по време на концерт. 

Популярната гръцка певица Маринела е в стабилно, но критично състояние в болница в Атина, се казва в изявление на болницата, ден след като тя колабира на сцената по време на концерт в древния театър "Ирод Атик", съобщи Асошиейтед прес.

86-годишната Маринела е получила инсулт и се лекува в интензивното отделение за мозъчен кръвоизлив, се казва в изявление на болница "Хигея".

Певицата изпълняваше третата си песен по време на концерта в сряда вечерта в древния римски театър в подножието на Акропола, когато загуби равновесие и след това се олюля и припадна. Останалата част от концерта, в който трябваше да участва и гръцкият певец Антонис Ремос, беше отменена.

Известно име за поколения гърци, Маринела продължава да има завладяващо сценично присъствие до 80-те си години в кариера, която продължава повече от шест десетилетия.

Родена като Кириаки Пападопулу в северния гръцки град Солун през май 1938 г., тя приема артистичното си име в началото на кариерата си, която започва в средата на 50-те години в родния ѝ град. Най-малката от четири деца, още от малка става ясно, че е предназначена за сцената.

Първото ѝ публично участие е на около четири или пет години, когато изпява песен на австрийския композитор Франц Шуберт в детска радио програма, разказа тя в интервю, публикувано в гръцкото издание "Лифо" през юни.

Като тийнейджър тя започва да играе в музикална театрална трупа, която пътува из гръцката провинция, и получава първата си роля като певица, замествайки една от певиците на трупата, която се разболява по време на турне. Маринела беше първата певица, която представи Гърция на конкурса за песен на Евровизия през 1974 г.в Брайтън, Англия, който беше спечелен от АББА с песента "Ватерло".

В началото на кариерата си тя скъса с традиционния модел на гръцките фолклорни певци, които изпълняваха песните си седнали. Вместо това тя възприе екстравагантен стил на изпълнение, включващ движения на ръцете, докато се разхожда по сцената. Песните ѝ, популярни през поколенията, разказват предимно за любов, но и за загуба, пише БТА.