0

- Дара, с невероятно шоу Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2024 постави началото на своята лятна обиколка в Пазарджик. Разкажи ни за емоциите, които те завладяха на сцената в парк „Острова“.

- Публиката беше страхотна. Мисля, че за първи път пея на толкова голяма сцена в Пазарджик. Беше доста горещо. Много се вълнувах да поставим началото на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2024, нямам търпение за следващите концерти.

- Какво е настроението в бекстейджа? Има ли забавни моменти с останалите изпълнители, сред които са Криско, Мила Роберт, Торино и Пашата, Михаела Маринова и др.?

- Настроението е супер. Този път с Емил Конрад си направихме една бърза фотосесия. Обичам да използвам момента в бекстейджа, за да се снимам с хората, които са дошли да ни видят, приятно ми е да си говоря с тях, защото вълнението им е толкова откровено и това да споделим няколко минути заедно отблизо е супер ценно. Обичайно зад сцената гледаме и се кефим на изпълнителите, които са преди нас. С танцьорите ми си казваме няколко вдъхновяващи думи и сме готови да излезем и да ги „разбием“.

- Вечерта премина с няколко изненади и безспорно най-голямата дойде от теб – обяви, че дебютният ти албум ще бъде готов през есента. Колко и какви песни ще включва?

- Ще има около 13-14 песни – всички са много различни, същевременно носят сходна емоционалност. Целта ми за този албум беше да работя с много творци и музикални продуценти, защото исках да събера интересни нюанси на различните светове в едно. Всяка среща с друг творец вади нещо ново чрез него от мен. Албумът ще разкаже сам за себе си, нямам търпение да излезе.

- Турнето на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2024 продължава в Пловдив на 20 юни. Готова ли си да се срещнеш с феновете на площад „Централен“?

- Готова съм! Много обичам Пловдив.

- Визията ти в първия концерт предизвика овациите на феновете. Ще продължиш ли линията на сребърния дълъг ботуш и ретро очилата?

- (Смее се.) Не знам, това е едно интересно предложение. Не съм се замисляла да я продължа, но да видим какво ще ми хрумне. Иска ми се да заложа на малко повече цвят, но който дойде в Пловдив - ще разбере.

- Ти събра хиляди аплодисменти още с появата си на сцената и първите акорди на „Недей да ме будиш“, но определено „Дишам“ бе черешката на тортата. Казваш, че се бориш с много демони и това парче е част от твоята терапия. Продължаваш ли да се бориш с тях?

- Минавам през различни етапи, определено има светлина, но винаги съм в главата си с много гласове – повечето от тях са светли, някои не съвсем. Всеки ден се уча да обичам и двете страни.

- Олеква ли ти, като говориш открито за вътрешния си свят? Защо не трябва да таим нищо в себе си?

- Опитвам се да говоря за вътрешния си свят по-често, защото вярвам, че някой друг би имал нужда да знае, че не е сам. Повече, отколкото, за да ми олекне. Става ми по-леко, когато пиша текстове, когато правим песни, които пресъздават този странен вътрешен свят. Приятелите ми са супер яки и винаги мога да си говоря за всичко с тях. 

- Какво би казала на всички онези млади момичета, които имат същите проблеми?

- Не смятам, че това са проблеми, просто нормален човешки мисловен и емоционален процес, през който всеки минава по различен начин. Има хора с по-дълбока чувствителност и вероятно са по-лесно раними. Важното е да останем благодарни, че сме живи и да полагаме усилия да си намираме светлина в ценните моменти, които все пак имаме. 

- Извън турнето с какво е заето ежедневието ти?

- Студио и създаване на музика, репетиции за различните участия и още музика. 

- Покрай подготовката за албума и многото ангажименти ще ти остане ли време за почивка?

- Не съм си предвидила на този етап, защото съм се фокусирала в албума, но ще има време и за това някой ден. 

- Как обичаш да си почиваш?

- С приятелите – където и да е. Напоследък все повече ми харесва да прекарвам време сред природата, опитвам да остана без телефон - без шумни мисли и разговори. 

- Къде могат да те срещнат феновете през уикенда?

- Вероятно някъде из центъра на София на разходка. Често, когато уикендите са ми свободни, съм си вкъщи, където никой не може да ме срещне (смее се). 

- Къде се намира любовта в твоя живот?

- В музиката и сърцето. 

- За какво мечтаеш?

- За още музика и свобода. 

- Какво пожелаваш на читателите на „Телеграф“?

- Бъдете вдъхновени и ценете всяка секунда тук и сега. 

Грандиозен старт на турнето в Пазарджик

С невероятно шоу Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2024 постави началото на своята лятна обиколка. Пазарджик събра десетки хиляди пред голямата сцена в парк „Острова“ и се забавляваха над 3 часа с топзвездите на България. 

Активностите започнаха още от 16,00 часа във фестивалната зона, където имаше тематични кътове, игри и забавления. Вечерта премина с няколко изненади, които започнаха още с появата на D-Trax към подгряващия микс на DJ Mascota & McP. Мила Роберт изпълни предстоящата й песен „Нови очи“, Dara Ekimova обяви дебютен албум през есента, Torino & Pashata поканиха Marianoff на сцената с тях и Иван Тишев, а DARA зарадва феновете с импровизиран giveaway.

Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2024 продължава в Пловдив на 20 юни. Площад „Централен“ е следващата спирка от лятната обиколка, а началото на активностите е отново в 16,00 часа. През юли ще има концерти и в Бургас (19 юли) и Варна (21 юли), а септември е „запазен“ за Севлиево (7 септември) и грандиозният финал в София в средата на септември.

Това е тя:

-Родена е на 25 юни в София

-Дъщеря е на PR експерта Ива Екимова и Димитър Екимов, фронтмен на група „Сленг“

-Пее от двегодишна, а още на пет става част от музикална група „Бон-Бон“

-Към музиката я насочва бившият вокалист на „D2“ Дичо

-Учи солфеж, пиано и народни танци в частното „Българско школо“, а като тийнейджърка – в 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ с изучаване на чужди езици.
-През 2015 г. участва на националната селекция за детската „Евровизия“, но не се класира

-През ноември 2022 г. представя пилотната песен „После ще му мислиш“ от дебютния си миниалбум „Недей да ме будиш“

-Участва в хитовите предавания на NOVA „Маскираният певец“ и „Като две капки вода“

-Част от звездите, които ще гледаме на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2024