0

- Дара,  част си от тазгодишното издание на най-мащабното и най-обичано лятно музикално турне Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour. С какви емоции излизаш на сцената във всеки град?

- Излизам на сцената с огромно вълнение и радост! Всеки град има своя уникален заряд, който ме вдъхновява да дам най-доброто от себе си.

- Къде досега публиката те докосна най-много?

- Изминалите концерти в Пазарджик и Пловдив ще ги помня винаги. Публиката ни подари цялата си любов. Но не мога да скрия, че очаквам с нетърпение концерта във Варна. Все пак е вкъщи.

- Каква е атмосферата зад кулисите, сигурна съм, че с много от звездите обичате да се забавлявате заедно?

- Всички носим най-доброто си настроение и се радваме да се видим. Танцуваме, снимаме се, пеем, понякога си разказваме какво ни предстои професионално. Има само добри чувства помежду ни.

- Обичаш ли да импровизираш на сцената и доколко го правиш на турнето?

- Импровизациите са задължителна част от музикалната ми програма. Често правим непредвидени хореографии, каня фенове на сцената да танцуват или да пеят, подарявам им тениски. Понякога дори изненадвам себе си със спонтанните ми решения.  

- Коя е любимата ти песен, която знаеш, че ще подлуди феновете и я изпълняваш с удоволствие?

- Точно в този момент фаворит ми е „Змия“. Радвам се, че хората я обичат, пеят я и я танцуват с мен.

- Грандиозният финал на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour ще бъде в София в средата на септември. Ще подготвиш ли нещо специално за феновете?

- Да, разбира се. Вече даже работя по шоуто за финала и репетираме с танцьорите. Подготвям и нова музика, която ще излезе тъкмо навреме за концерта в София.

- Между концертите от турнето и многобройните ангажименти намери време и за почивкау и то не къде да е, а в любимата на всички ни Сицилия. Как изкара и какво ти направи най-голямо впечатление на острова?

- Още в началото на всяка година задрасквам дни за лятна почивка. Това е любимият ми сезон и винаги намирам време да му се насладя. Италия е рай. Обичам хората и свободната им енергия, храната, настроението, романтиката и поетичността. Прекарах си фантастично, хапнах сладолед и успях да се изключа от иначе така натовареното ми ежедневие.

- Успя да прекараш време и в Мадрид. Как беше почивката?

- Мадрид е 10 от 10. Толкова цветен и звучен град. Наситен е с музика, танци и изкуство. Пълен с живот и усмихнати хора. Гледахме фламенко шоу – плаках, радвах се, плясках. Това беше едно от най-невероятните ми преживявания.

- Сигурна съм, че феновете ще зададат въпроса – с кого пътуваш?

- Това не е тайна за никого. Споделям достатъчно снимки в социалните мрежи. Пътувам с човека до мен.

- Щастлив човек ли си и къде се намира щастието в твоя живот?

- Щастлива и благодарна. Всичко, което ми се случва, публиката ми, хората, с които се заобикалям и се срещам – те са моето богатство.

- А любовта?

- Любовта е по-истинска и силна от всякога.

- Ти си от звездите, които постоянно са в комуникация със своите фенове, дори на един от концертите от Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour направи импровизиран giveaway с твои тениски. Доколко е важно за един артист да води тези разговори и срещи с почитателите?

- Често разговорите, жестовете и уважението на артиста към неговата публика са дори по-важни от проектите, които пуска. Аз познавам феновете си, на много от тях знам личните истории. Пишем си, споделяме си. Винаги се вслушвам в желанията им.

- Кога да очакваме нещо ново от теб?

- Въпреки многото участия, снимки и ангажименти във всеки свободен момент прекарвам в студио, за да създавам нова музика. След финала на Dancing Stars мениджърите ми бяха организирали цяла седмица със студио сесии, та имам доста готови проекти. Очаквайте нова песен с видео в началото на септември. А и да не забравя, на 28 декември в Pirotska 5 Event Center ви каня на концерт-спектакъл, който озаглавихме DARA’s Wonderland. Ще бъде празник.

- Като малка си мечтаела да бъдеш художествена гимнастичка и готвачка. Към днешна дата моменти от гимнастиката виждаме в твоите танци, но къде се намира готвенето в твоя живот?

- Обожавам да приготвям вкусна и здравословна храна. От доста време съм на хранителен режим, който предполага разнообразно меню. Най-добрият начин да го контролираш е, когато си го приготвяш сам. Обичам да каня приятелите си на домашно сготвена храна от мен. Това е един от начините ми да изразявам любовта си към тях.

- Коя е Дарина Йотова извън светлините на прожекторите?

- Дарина има повече дисциплина и себеконтрол, за да може DARA да се чувства свободна и истински дива на сцената. Двете се допълват перфектно и ми позволяват да бъда пълноценна и осъществена личност - както в професионален, така и в личен план.

- За какво мечтаеш?

- В професионален план мечтая и работя за още успехи, хубава музика, огромни концерти и кариера извън пределите на страната ни. В личен план искам само здраве за мен и моите близки. И мнооого любов и вдъхновение.

- Какво пожелаваш на читателите на „Телеграф“?

- Пожелавам им да са смели, да слушат вътрешния си глас, да правят правилни избори и да обичат. Да обичат себе си, околните и планетата ни.