0

- Мона, представихте новата си песен “Счупено сърце”. Какво се крие зад идеята и вдъхновението?

- Момент, в който бях със счупено сърце. Точно заради това написах този текст и той беше употребен в любовен контекст. С времето обаче преживях много, става въпрос за множество кризи, през които преминах, и осъзнах, че единственото, което съм губила във времето, е било любовта към мен самата. Преосмислих своето съществуване и започнах да обичам себе си. Усетих истинския характер на песента и почувствах душата на думите. Реших да я посветя на вътрешния ми мир.

- Използвате фолклорни елементи, съчетани с денс звучене - това ли е рецептата за успех?

- Фолклорът винаги ще бъде онази искра, която ме пали отвътре. Искам винаги да бъде част от моите парчета, защото това е и част от моята индивидуалност, както и от лицето на Мона, което искам да представям пред света.

- Колко време ви отне реализацията?

- Проектът е с мен от ноември. Той, също както мен, измина дълъг път. Заедно с моя екип искахме да направим всичко възможно, за да може да бъде представен на високо ниво. По видеото работих с Люси Иларионов, който се погрижи дори за най-малките детайли.

- Имаше ли гаф по време на снимките, кои бяха трудните моменти?

- На всеки един клип се чувствам зле физически. Трябваше да бъда добра актриса, да изиграя ролята си добре, за да могат феновете да видят най-бляскавото и най-доброто от мен.

- Тази година се дипломирахте. Какви емоции провокира абитуриентският ви бал?

- Нямах търпение да завърша училище, за да мога спокойно да поема по-сериозната част от пътя в живота ми. Това със спокойствието си остана блажено желание, но все пак всичко мина успешно. Взех матурите с много добри оценки и празненството на бала ми мина чудесно. Сега паралелно с кариерата продължавам и образованието си.

- Сама ли избрахте визията за големия ден?

- Отговорен е баща ми, който е дизайнер. Избра модела и заедно с неговия приятел Стоян Радичев създадоха роклята. Тя е направена само и единствено за мен, което всъщност я прави толкова специална. Всяка перла и всеки детайл е шит ръчно и по моето тяло. В нея се чувствам като истинска кралица и нямаше как да не я снимам в клип (смее се).

- Какво и къде завършихте и какъв е планът занапред?

- Завърших обучението си в Природоматематическа гимназия ,,Проф. Емануил Иванов” в паралелка със софтуерни и хардуерни науки, което е другото ми влечение. Много обичам работата с компютри и ми харесва да създавам сайтове и графични дизайни. Професионалното ми обучение ще продължа в Нов български университет с две специалности - реклама и мода.

- А обмисляли ли сте да продължите обучението си в чужбина?

- Към момента искам да уча в България, обичам си я и отделянето от нея ще ми бъде трудно.

- Неотдавна зрителите ви видяха в кулинарното шоу на Нова телевизия “Черешката на тортата”, ще разкриете ли нещо от кухнята?

- За предаването мога да говоря много. Изживяването беше уникално. Хвърчеше огън по време на снимките и това ме караше да се чувствам супер. Обичам да заставам пред обективите и да показвам истинската ми същност. За жалост някои от зрителите останаха с грешно впечатление за мен. Все пак там се излъчва само малка част от реалността и случващите се неща. Аз си знам какво действително изпитвах и чувствах. Видях омразата на хората, омраза, породена от факта, че съм веган. Жалко е, че масата слага етикет на някого, само заради избора му на живот. Научих важни уроци. Трябва да приемаме ситуациите и да се приспособяваме към тях по най-добрия начин, така че да запазим себе си.

- Обичате ли да готвите, домакиня ли сте в живота?

- Обожавам да готвя! А и толкова много обичам домакинската работа. От няколко месеца живея сама, отделих се от родителите ми - и готвенето, чистенето, пускането на пералня и прочие, ме успокояват. Харесва ми да се грижа за дома ми, доставя ми удоволствие. А още повече обичам да се грижа за близките ми и да им осигурявам комфорт.

- Обвързана ли сте? Какво може да ви впечатли в силния пол?

- Скоро преживях раздяла с дългогодишния ми приятел - тоест вече не съм обвързана. За мен един мъж трябва на първо място да уважава жената до себе си. Също както и нейните интереси. Трябва да я подкрепя и насърчава и да й помага в избора за най-доброто. Интелигентността ме привлича - и емоционалната, и частта с общата култура.

- Лятото е в разгара си, за финал - как прекарвате топлите месеци?

- За момента прекарвам летните месеци, заобиколена от много работа. В последно време не се спирам, сега създавам нов сайт за нашия моден бранд “Мони Петров” и скоро всички ще могат да го видят. Работя и по моя собствена колекция. Създаването на музика е в разгар и подготвям дует, който искам да излезе до края на лятото. Хубав е животът! В момента живея този на мечтите ми!