0

- Таня, честит юбилей! Как празнувахте?

- Много благодаря. Тази година избрах да бъда със семейството си. Близките ми бяха приготвили страхотни изненади, беше много приятен и емоционален ден за мен. Получих страхотни подаръци, винаги за мен най-ценни са тези от сина ми. 

- Кръглите годишнини обикновено са повод за равносметка. Направихте ли си такава и каква е тя?

- И друг път съм казвала, че годините са просто цифра. Чувствам се прекрасно. Не бих казала, че правя кардинали равносметки, аз съм благословена да имам прекрасен живот. Той ме научи да съм благодарна за всеки ден, ценя страхотната подкрепа на верните си почитатели, имам много сплотено семейство. Научих се да имам чувство за достатъчност.

- Изглеждате ослепително за годините, които документите твърдят, че навършихте. Как го правите?

- Много благодаря за хубавите думи. Като всяка дама се грижа за външния си вид, спортувам, не спазвам диети. Тук е моментът да благодаря и на дерматолога д-р Ели Валянова, която от години се грижи да изглеждам и да се чувствам отлично. Бих искала да отбележа нещо, за което от години се спекулира в публичното пространство - "десетките ми пластични операции". Истината е, че са само две корекциите, които съм правила - ринопластика и корекция на бюст, след като родих две деца. Трудно бих посочила моя колежка, която да не е правила във времето подобни корекции. Нека вашите уважаеми читатели знаят, че в 21-ви век, в нашето съвремие всяка уважаваща себе си дама има право на личен избор, особено по отношение на външния си вид.

Напоследък забелязвам подобна тенденция и сред мъжете. Нека бъдем по-толерантни към личните решения на всеки човек. Отдавна не обръщам внимание на "хейта", но виждам, че това, което се излива години наред по мой адрес, се случва напоследък към много мои колежки. Аз съм на мнение, че всеки има право да взема решение за себе си как да изглежда. Тези, които ни етикитират и критикуват, слушат музиката на световните звезди, във всеки жанр, гледат с възхищение актрисите и актьорите по кината, но никога не съм попаднала на коментар защо София Лорен, Анджелина Джоли, Джак Никълсън, Уитни Хюстън, Силвестър Сталоун, Цеца Величкович, Мадона и т.н. си правят различни корекции и процедури. 

- Точно на празника си подарихте нова песен на почитателите си. Представете на читателите "Правя ти услуга".

- "Правя ти услуга" е по музика и аранжимент на Деян Асенов и текст на Лора Димитрова. Песента е с модерно звучене, с голямо настроение, насочена е към клубната публика. Надявам се да се хареса на моите почитатели.

- Разкажете и за видеоклипа на Люси Иларионов, как работихте по него?

- Люси и екипът му са изключителни професионалисти. От години им се доверявам. Освен че работим заедно, с Люси сме приятели. Сигурна съм, че ще създадем още много проекти заедно. В клипа поканих да участват две прекрасни момичета, те са близначки и мисля, че се получи много ефектно. Снимахме късно вечерта, сцените в басейна на хотела в Златни пясъци бяха много вълнуващи, трябваше да изглежда сякаш е 30 градуса, а всъщност беше 10. След снимките си организирахме пица парти и се загряхме с по чаша хубаво вино. 

- Ето и част от коментарите: "Песента не е в твой стил, но ти отива и ще се върти яко в клубовете", "Непокорни сме", "Забранена любов", "Черно на бяло", "За доброто старо време" и т.н. - това е твоят стил, а не тези мазните на Асенов", "Представям си тази песен в дует с Емануела, защото е в неин стил", "Според мен трябва да се довери на Галин да й направи един проект и ще избухне", "Ето че с подходящите песни и старите имена могат да гърмят, и то как". Приемате ли ги?

- Аз съм в шоубизнеса от много години. Да, с тази песен излизам от звученето, с което ме припознават хората, но това е и търсен ефект. На мнение съм, че във всяка сфера човек трябва да се адаптира към реалностите. Този тип звучене е най-търсен последните години и аз отговарям на това търсене. Моят репертоар е изключително богат, изпълнявам освен моите песни, фолклор, гръцки, македонски, сръбски, естрадни, евъргрийни, хора. Отдавна знам, че няма как да те харесват всички, но когато имам участие, всеки намира себе си в някои от изпълненията ми. Деян е страхотен професионалист, за мен е един от най-добрите в нашия бизнес. Стилът на Емануела е нейна запазена марка, може би ще имаме възможност във времето напред да изпеем нещо заедно.

Моите почитатели често ме питат дали ще правя дует с нея или с Коцето, с когото често се засичахме летните месеци в клубовете по Черноморието. Имаме взаимно уважение с всички мои колеги, динамиката в нашия бизнес поднася неочаквани изненади, мисля, че ще има такива през следващата година. Наскоро с моята колежка и приятелка Теодора направихме страхотен машъп от две части. Интересното е, че тя изпълнява моите хитове, а аз нейните. Имаме страхотна обща музикална програма с Теди, може би повече от 30 мин, надявам се нашите почитатели да ни видят скоро на една сцена на общи участия. 

- След доста дълга пауза се завърнахте в музиката с "Час любов" и "Твоята порода". Какво ви провокира за тях?

- Бях поставена в ситуация да я направя тази дълга пауза. Това беше против волята ми и мисля, че цяла България знае отлично причините. Двете песни са естествено продължение на отношението ми към работата ми. Важно е хората да знаят, че ние, освен че сме изпълнители, сме и артисти. От нас се очаква да забавляваме хората с различни емоции, да влизаме в роли. Това не означава, че на сцената и в личния си живот сме еднакви. Тук е моментът да благодаря на моята публика, която беше до мен във времето, когато се опитаха да ме извадят от моя път. В нашия бизнес, ако отсъстваш 5 месеца, хората те забравят. Мен ме нямаше 5 години и бих казала, че сега работя много повече и се наслаждавам на всяка възможност да радвам почитателите си. Много често съм канена като гост изпълнител на сватби, частни събития, кръщенета, фирмени празници. Богатият и разнообразен музикален репертоар, който имам, ми дава възможност да радвам много различна публика. Това ме мотивира да съм много взискателна към себе си, същевременно ме зарежда с положителна енергия и много емоции. Благодарна съм на Бог за гласа и таланта, с които ме е дарил. 

- Остана ли най-лошото зад гърба ви?

- Надявам се да е. Проблемите, които имах в личния си живот и станаха достояние на широката общественост, са далеч по-приемливи от личните загуби на близки хора. Аз загубих второто си детенце, баща си, други близки от тесния семеен кръг. В този смисъл съм благодарна на Бог, че ме съхрани и продължавам да правя това, което обичам и умея най-добре.

- Тъй като сте автор на доста от хитовете си, ще опишете ли този период от живота си в песен?

- Бих го описала с първия ми голям хит, песента "Съдба". Всеки има своята съдба, всеки получава своите житейски уроци, искам хората да говорят за музиката ми, а не за житейски ситуации, които всеки от нас преживява в определени моменти. Вярвам в Бог и съм приела, че изпитанията са част от нашето земно училище. Наскоро бях поканена в предаване да коментирам случая с Дебора от Стара Загора. Апелирам всички хора да застанат категорично против насилието, не само към жени, но към деца, въобще към всички хора и дори животните. В нашето съвремие трябва да има нулева толерантност към подобни варварски ситуации, каквато беше тази с младото момиче от Стара Загора. За съжаление сме свидетели ежедневно на подобни деяния, време е държавните институции да вземат отношение с цялата строгост на закона. 

- Съвсем наскоро се пробвахте и в политиката - бяхте кандидат за общински съветник на последните избори. Как се навихте за това?

- Аз съм възпитана да бъда патриот. По различни причини последните години тази дума едва ли не се превръща в нарицателна. Сега е модерно да си русофил или американофил, или някакъв друг фил, но не и патриот. Имам самочувствието да изразявам гражданската си позиция, а тя е именно, че искам да живея в държава, която е независима, която е свободна, която е производител, а не потребител, държава, в която нашите деца имат бъдеще, а нашите родители да живеят достойно старините си. Искам да живея в държава, в която законите се спазват, в която образованието и спортът са приоритет. Културният елит на България живее на ръба на мизерията и само личното им достойнство не им позволява да го изкрещят.

Първата и най-важна предпоставка за националната сигурност и независимост на всяка нация е образованието, което последните десетилетия беше съсипано, както повечето сектори. Важно е да знаем, че Познанието е тръгнало към Европа и света именно от нашите земи! Бях поканена като кандидат за общински съветник, защото имам много идеи в сферата на културата, които с екипа на „Възраждане“ ще опитаме да реализираме. Става дума за големи ежегодни фолклорни фестивали, за много проекти в тази сфера. Аз имам опит и контакти, за да бъда полезна в откриване на млади таланти. За мен е важно да има приемственост между поколенията, а това може да стане, когато се подава ръка на младите хора. Както се случи и с мен, когато спечелих първа награда на фестивала "Златният Орфей". Тогава журираха легендите Емил Димитров, Найден Андреев, Йорданка Христова, много ценни съвети получих от тях.

- Разочарована ли сте от резултата на изборите?

- Напротив, резултатът на „Възраждане“ е много добър, в пъти по-добър от предходните местни избори. Аз бях от гражданската квота и моето присъствие в листата имаше по-скоро емоционален заряд. Сигурна съм, че идеите, които имаме, ще бъдат реализирани много скоро.

- Какво ви предстои в личен и професионален план?

- Само Бог знае какво ни предстои, надявам се да съм здрава. Моите почитатели постоянно ми пишат да съм по-продуктивна, да създавам нови песни, следващите месеци отново ще ги изненадам приятно. Специално за вашите читатели ще издам една тайна, следващата ми песен и клип са готови, ще представя проекта след Нова година. Обещавам следващата година да поднеса много приятни емоции на всички, които се забавляват с моите песни. Дотогава всеки, който иска да слуша най-новите ми хитове, може да го направи в личния ми youtube канал - TanyaBoeva_Official, а тези, които ме следват в Инстаграм и Тик-Ток ще получават възможност за много награди и музикални подаръци, както и персонални видеопоздрави за лични празнични поводи. В личен план, както винаги съм казвала, се наслаждавам да гледам как синът ми Росен се превръща в мъж. Все още имаме много общи интереси с него, спортуваме заедно, правим разходки в планината. Той тренира кикбокс, плуване, фитнес, шах, освен това е и отличник в училище, вече говори няколко езика. Аз съм една много горда мама. 

- Наближават Коледа и Нова година, къде ще ги празнувате?

- Рождественските празници ще отбележа със семейството си, а на Нова година ще пея и ще радвам моята публика. Използвам случая да ви благодаря за вниманието и да пожелая на вашите читатели да са здрави и много щастливи!

ТОВА Е ТЯ:

  • Родена е на 3 ноември 1973 г. в Тополовград.
  • През 1995 г. дебютира на „Златният Орфей“ и получава първа награда в конкурса за млади изпълнители.
  • В края на 90-те влиза и в попфолка с хитовете „Щастлива съм“ и „Дама пика“, а успехът й се затвърждава с албумите „Магнетично“, „Шок“, „Лутам се“, „Лошо момче“ и „Лоша терапия“.
  • След 5-годишна пауза поради развода с композитора Михаил Бургуджив се завърна на сцената, а на последните избори бе кандидат за общински съветник.