0

П олицията в украинската столица Киев обяви, че е разбила престъпна банда, организирала пиянски партита.

Акцията започнала след появата на снимки и видеа в нета, на които се виждат младежи, които пият алкохол, унижават и малтретират момичета.

„На 1 февруари следователи на полицията в Киевска област, заедно с криминалисти от Националната полиция и прокурори от столичния регион, извършиха обиски по местата на пребиваване на заподозрени в Киев и Ивано-Франковска област“, каза ръководителят полицейското управление в Киевска област Андрий Небитов.

.

 .
Национална полиция на Украйна

.

 .
Национална полиция на Украйна

Служителите на реда установили, че автори на унизителните клипове са двама мъже, които разпространяват порно съдържание в социалните мрежи.

В хода на претърсванията от извършителите са иззети предмети за създаване на порно съдържание, мобилни телефони и пари в брой.

.

 .
Национална полиция на Украйна

„Към момента двама организатори са задържани и изпратени в ареста. И на двамата обвиняеми са повдигнати обвинения по чл. 301 от Наказателния кодекс на Украйна относно производството, продажбата и разпространението на порнографско съдържание“, каза началникът на полицията в Киевска област. Предвиденото наказание и лишаване от свобода до 7 години.

.

 .
Национална полиция на Украйна

.

 .
Национална полиция на Украйна

Води се досъдебно производство. Установяват се и други пострадали и още замесени в престъпната дейност лица.